Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plantronics nieuwe Bluetooth headsets weerspiegelen 'Body and Form' ontwerpprincipe

Nieuwe generatie Discovery en Explorer headsets zijn ontworpen rondom de menselijke vorm en combineren superieure geluidstechnologie met strak, nieuw uiterlijk.

New York - 27 juli, 2006 - Plantronics, Inc., (NSY: PLT) komt vandaag met de nieuwste producten uit de prijswinnende Discovery en Explorer Bluetooth headsetlijnen. Plantronics kondigde deze producten aan tijdens de Plantronics Design: Body and Form event in New York City. Met deze producten onderstreept het bedrijf haar streven draadloze headsets te ontwikkelen die gemakkelijk in gebruik zijn en die geweldige stijl, comfort en geluid met elkaar combineren.

"Plantronics ontwerpt haar producten op zo'n manier dat het de complexiteit van de superieure geluidstechnologie, waar het bedrijf al 40 jaar om bekend staat, fuseert met de intimiteit van persoonlijke stijl en comfort. Dit alles in een kleine en elegante verpakking," zegt Renee Niemi, vice president of Mobile en Entertainment.

Plantronics Discovery Familie: stijlvol ontwerp en hoogstaande geluidstechnologie

De Discovery 655 is een uitbreiding op het innovatieve ontwerp van de eerdere Discovery headsets. De headset heeft een nieuw, strak uiterlijk en een comfortabele ergonomische pasvorm die aansluit op de vorm van het gezicht. De Discovery 655 weegt maar 9 gram en is voorzien van DSP (Digital Signal Processing) om de achtergrondruis digitaal weg te filteren. De headset is tevens voorzien van een AAA oplaadhuls die de headset een spreektijd tot 10 uur geeft en de headset erg handig op te laden, op te bergen en te mee te nemen maakt. De headset wordt geleverd met een mini USB adapter, zodat hij vanaf de PC kan worden opgeladen.

Om klanten een brede keus te bieden, komt Plantronics ook met de Discovery 640X. Deze headset is ontworpen in de stijl van de originele Discovery 640, maar heeft minder oplaadmogelijkheden tegen een lagere prijs. Zowel de Discovery 655 als de Discovery 640X is bedoeld voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik en is ontworpen met de modebewuste consument in gedachten.

Plantronics Explorer Familie: handig en simpel in gebruik

Plantronics komt met drie nieuwe producten in de Explorer lijn. Deze producten zijn met name gericht op mensen die voor het eerst een Bluetooth headset gebruiken. De nieuwe Explorer 330 heeft een klassieke stijl en combineert draadloze vrijheid met eenvoudig gebruik: de headset is voorzien van één knop voor volume, gesprekken opnemen/beëindigen, nummerherhaling en bellen via spraakherkenning.

De nieuwe Explorer 340 en 350 hebben een volledig nieuwe stijl en zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Voor gebruikers die een flexibele manier zoeken om hun headset opgeladen te houden, komt de Explorer 350 met handige autoaccessoires voor opladen en opbergen.

Design op de eerste plaats

Plantronics onthulde tijdens het Body and Form event ook de gedachte achter haar evoluerende industriële ontwerpfilosofie: hoe combineer je superieure geluidstechnologie met de mode-eisen zoals die ook voor kleding, sierraden en (zonne)brillen gelden. Dit is een complexe uitdaging specifiek voor headsets, omdat dit de enige technologische apparaten zijn die mensen op hun gezicht dragen.

"Bij Plantronics is de menselijke anatomie het schilderslinnen waarop we nieuwe producten creëren. Deze benadering is uniek in de markt voor consumentenelektronica," stelt Darrin Caddes, vice president of Corporate Design. "Eigenlijk beginnen we het ontwerpproces bij het eind: door te onderzoeken waar het uiteindelijke product wordt gedragen. Als het er niet goed uit ziet op het menselijke lichaam, dan is het niet de moeite waard te ontwikkelen."

Tijdens het event benadrukte Caddes de vier complementaire elementen waarop Plantronics' ontwerpfilosofie gebaseerd is:


* Behavior - "De fysieke, de sociale en de culturele factoren die de menselijke stijl en het gedrag bepalen. Gedrag inspireert ons om het leven door de ogen van de gebruiker te onderzoeken."


· Body - "Het lichaam is meer dan een factor in het ontwerpproces, het is ons schilderslinnen. We zien de menselijke vormen en haar veelheid aan lijnen en rondingen als een landschap voor symbiose - de pure en perfecte samenwerking van fysiologie, technologie en mode."


· Build - "Dit is technologie zoals je die nog nooit gezien hebt. Waar inspiratie, kleur, ergonomie, proportie en oppervlakontwikkeling Plantronics' competitieve voordeel onthullen."


* Beyond - "Creatie van nieuwe ontwerpparadigma's. Op behoefte van klanten anticiperen voordat ze zelfs nog maar bestaan. Plantronics onderzoekt voordurend het snijvlak van technologie en mode om met haar ontwerpen op het scherpst van de snede te blijven en toekomstige klantwensen te vervullen."

Prijs en beschikbaarheid

De Discovery 655 en de Discovery 640X zullen een richtprijs hebben van respectievelijk ¤ 99 en ¤ 69 inclusief BTW. Beide producten zullen vanaf dit najaar beschikbaar zijn.

De Explorer 330 is onderdeel van het Plantronics Special Project Division en zal dit najaar beschikbaar zijn via een aantal geselecteerde operators en retailers. De Explorer 350 en de Explorer 340 hebben een richtprijs van respectievelijk ¤ 49,99 en ¤ 39,99. Beide zullen vanaf dit najaar beschikbaar zijn.

Voor meer informatie over Plantronics Design en de nieuwe najaarsproducten, zie: www.plantronics.com/design.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers en voor testexemplaren:

Lubbers & De Jong

Margriet Luttikhuizen

T: +31 (0)20 421 0565

E: Margriet@l-dj.nl