Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Basement Electric bouwt nieuwe locatiestudio van Q-music

In opdracht van radiostation Q-music heeft Basement Electric een nieuwe locatiestudio gebouwd. De locatiestudio bestaat uit één apparatenrack, een DJ meubel en een gastenmeubel. Binnen een half uur kan de hele studio worden opgebouwd.

Basement Electric is gespecialiseerd in het verkopen, installeren, repareren en verlenen van service aan professionele audiobedrijven. "De keuze voor Basement Electric lag voor de hand,'' zegt Jaap van 't Riet, hoofd techniek van Q-music. "Mede door de goede samenwerking tijdens de verbouwing van onze recentelijk vernieuwde studio's."

De locatiestudio moest er professioneel uit zien en identiek zijn aan de studio in Hilversum. In beide studio's wordt daarom gebruik gemaakt van een DHD 4200 regeltafel. Van 't Riet: "In overleg met Basement Electric is het gelukt om alle randapparatuur in één rack te plaatsen. Mede hierdoor is het opbouwen van de studio binnen een half uur te doen."

Tijdens de 'Hoge Hakken race voor Echte Mannen' in het programma van Jeroen van Inkel is de studio voor het eerst gebruikt. "Het was direct lekker werken met deze nieuwe studio. Vanwege de gelijke opzet met de reguliere studio hoef je niet meer te denken waar welke knop zit. Dat is nu altijd hetzelfde. Helemaal geweldig," aldus een enthousiaste Jeroen van Inkel.

De nieuwe studio op locatie is nu te bezoeken op het strand van Bloemendaal. Daar maken de dj's van Q-music tot en met 11 augustus hun programma's.