Provincie Overijssel

38 kandidaten in de race voor ambtsketen Ommen

Voor de burgemeestersfunctie in de gemeente Ommen hebben zich 38 sollicitanten gemeld bij Commissaris van de Koningin mr. G.J. Jansen. Onder de kandidaten bevinden zich 9 vrouwen.

De verdeling naar politieke oriëntatie is als volgt: 13 sollicitanten zijn lid van het CDA, 11 van de VVD, 5 van D66, 2 van de PvdA, 2 van GroenLinks, 2 van lokale politieke partijen, 1 van de CU en 1 van de SGP en 1 sollicitant is geen lid van een politieke partij. Bij de hoofdfunctie van de sollicitanten gaat het om 4 (wnd./oud-) burgemeesters, 17 (oud-)wethouders en 17 personen met een andere functie.

De sollicitatietermijn liep van 30 juni tot 21 juli 2006. De burgemeestersvacature in de ca. 17.000 inwoners tellende gemeente Ommen ontstaat per 1 januari 2007 door het vertrek van burgemeester A. ten Oever. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verwacht uiterlijk vier maanden na openstelling van de vacature de aanbeveling van de gemeenteraad voor deze burgemeestersbenoeming. De procedure is erop gericht dat er begin volgend jaar een nieuwe burgemeester aan het werk kan in Ommen.