Nederlandse Taalunie

Zomercursus 2006

Den Haag, 27 juli 2006

300 buitenlandse cursisten voor intensief taalbad in Nederland en Vlaanderen

Ruim 300 jonge cursisten uit meer dan 30 landen buiten Nederland en Vlaanderen nemen dit jaar weer deel aan de Zomercursussen Nederlandse taal en cultuur van de Nederlandse Taalunie. Deelnemers komen uit alle hoeken van de wereld, zoals Rusland, Zuid-Afrika, Georgië, Indonesië, maar ook uit Litouwen, Zweden, Portugal of Duitsland. Alle deelnemers hebben al kennis gemaakt met de Nederlandse taal en cultuur. De meeste cursisten zijn studenten aan buitenlandse universiteiten waar ze Nederlands als hoofd- of bijvak volgen. Andere deelnemers hebben beroepshalve met de Nederlandse taal en cultuur te maken.

De cursus vindt plaats op drie lokaties:

* Zeist: 17 juli tot 5 augustus

* Hasselt: 23 juli tot 12 augustus

* Gent: 6 tot 26 augustus

De cursussen worden georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse Taalunie.

De cursisten krijgen les van docenten die allen ruime ervaring hebben in het geven van onderwijs Nederlands aan anderstaligen. Een aantal van hen is verbonden aan vakgroepen Nederlands in het buitenland. Tijdens de zomercursus volgen de deelnemers een intensief taalverwervingsprogramma. Daarnaast worden er lezingen gegeven over taalkunde, letterkunde, cultuur en kennis van land en volk. Ook maken de cursisten een aantal excursies.

Meer informatie/bezoek aan de cursus?
Wenst u meer informatie of wilt u een bezoek brengen aan de cursus, neemt u dan contact op met het Algemeen Secretariaat van de Nederlandse Taalunie, tel + 31 70 346 95 48, fax + 31 70 365 98 18, e-mail: info@taalunie.org.

Adressen cursuslokaties

* Limburgs Universitair Centrum, Universitaire Campus - Gebouw D, 3590 Diepenbeek, België

* Talencentrum, Universiteit Gent, Sint-Pietersnieuwstraat 136, 9000 Gent, België

* Conferentiecentrum Woudschoten, Woudenbergseweg 54, 3707 HX Zeist, Nederland

Nederlandse Taalunie
De Nederlandse Taalunie is een beleidsorganisatie waarin Nederland, België en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal en letteren en het onderwijs in en van het Nederlands. De Taalunie ziet het als haar opdracht om ervoor te zorgen dat alle Nederlandssprekenden hun taal op een doeltreffende manier kunnen gebruiken.