Lekker Juridisch

Aan tafel bij zestiende bekende juristen

NIJMEGEN, 20060727 -- 'Toen ik begon te koken was ik meer een alchemist: doe maar van alles in de pan - vooral kruiden - en dan gebeurt er een wonder.' Aldus Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer. Net uit de schoolbanken genieten pasgeslaagden nu nog van hun laatste all-inclusive weken, maar als verse eerste-jaarsstudenten zullen ze zich vanaf 1 september zelf moeten redden. De eerste stappen in de studentenkeuken vallen niet mee. Dat blijkt uit interviews met bekende juristen in het kookboek Lekker Juridisch!


Bij uitgeverij Ars Aequi is verschenen Lekker Juridisch! Aan tafel bij zestiende bekende juristen. Voor het eerst koken - of, zorgen dat je iets te eten krijgt - is een kunst apart: zoveel wordt wel duidelijk uit dit kookboek. Naast praktische recepten en tips van foodstyliste Merijn Tol bevat dit boek culinaire herinneringen van juristen als Oscar Hammerstein, Ivo Opstelten en de gebroeders Anker. Wat waren hun succesrecepten, wat aten ze het liefst als een kater hadden en met wie zouden ze nu het liefst aan tafel gaan?

Terwijl Martin-Jan van Mourik hardop droomt over een etentje met Daphne Bunskoek, constateert Theo Hiddema hoe het schrikwekkende vooruitzicht van de afwas iedere aandrang om met potten en pannen aan de slag te gaan vermorzelt. Boris Dittrich herinnert zich hoe een experiment met inktvis ontaardde in een vieze schuimende massa en Paul Cliteur geeft pasklare tips: 'Een geliefde imponeer je niet met een gerecht, maar met de moeite die geïnvesteerd lijkt in het voorbereidingsproces. Je moet dus zorgen dat je met een volle tas binnenkomt waaruit bijvoorbeeld een verse prei steekt of zoiets.'




Ars Aequi