Persbericht

Nieuw HP workstation biedt ongekende prestaties voor een aantrekkelijke prijs

HP xw4400 met nieuwe Intel Core 2 Duo en Core 2 Extreme processors

UTRECHT, 27 juli 2006 - HP verlegt door de lancering van een nieuw workstation met uitstekende prijs-/prestatieverhouding en de nieuwste Intel processor de grenzen van het traditionele instapniveau van workstations.

Het HP xw4400 Workstation is gebaseerd op de nieuwe Intel Core 2 Duo en Core 2 Extreme processors en de 975X Express chipset, voor zeer hoge prestaties en een hogere productiviteit. De combinatie van de krachtige Intel processors en innovaties van HP maken de xw4400 bij uitstek geschikt voor gebruik door ingenieurs, ontwerpers, video editors en power users. Zij vragen om steeds meer 'computerkracht', maar wel tegen een betaalbare prijs.

Betrouwbaar en veel uitbreidingsmogelijkheden
De xw4400 is ontworpen met het oog op de flexibiliteit en de prestaties die zakelijke gebruikers uit verschillende marktsegmenten nodig hebben. Standaard is op de xw4400 een 32- of 64-bits versie van Microsoft Windows geïnstalleerd en de workstations kunnen geleverd worden met verschillende opties op het gebied van graphics, geheugen en opslag (waaronder nieuwe Serial Attached SCSI harddisks). De xw4400 heeft ook het 'Vista Capable'-keurmerk, terwijl later deze herfst Red Hat Enterprise Linux als voorgeïnstalleerd besturingssysteem beschikbaar komt.

Voor technische CAD-ontwerpers, architecten en ingenieurs, is de xw4400 een betrouwbaar workstation dat al voor minder dan ¤ 1.000 verkrijgbaar is. Dankzij verschillende innovaties van HP is de xw4400 bij uitstek geschikt voor grafische vormgeving en ontwerp van elektronica, 2D-animatie, webdesign, video editing en het creëren van alle mogelijke zakelijke content. De dual-core processors bieden renderingtijden die tot nu toe alleen mogelijk waren op Intel Xeon-systemen.

Veelzijdig en krachtig
Behalve hoge prestaties voor een instapprijs, wordt de xw4400 in een veelzijdige, converteerbare minitower-kast geleverd. Hiermee kan het workstation als een towermodel (naast het bureau of beeldscherm) of als desktopmodel worden gebruikt. De kast van de xw4400 kan zonder gereedschap geopend worden en ook voor het installeren van hardwarecomponenten is geen schroevendraaier nodig. Dit betekent dat de xw4400 gemakkelijk en snel te onderhouden of te upgraden is.

Tot de opties behoren onder andere maximaal 8 GB intern geheugen, voor het verwerken van zeer grote datasets, die voorheen in subsets onderverdeeld moesten worden. Daarnaast ondersteunt de xw4400 54-bit Extension Technology, dat enorme hoeveelheden virtueel geheugen ondersteunt en de mogelijkheid biedt om 64-bit besturingssystemen en -toepassingen te draaien. De xw4400 beschikt ook over verschillende functies om gegevens te beveiligen, waaronder een kast met een slot, chassis intrusion detection en de mogelijkheid om het workstation met kabelslot te verankeren.

HP werkt nauw samen met voorstaande ISVs om oplossingen te bouwen voor gemakkelijke uitrol, beheer en migratie. Ondersteuning gedurende de totale levenscyclus van het product zorgt voor een lagere total cost of ownership. Net als alle andere HP-producten, voldoet de xw4400 aan de ROHS-eisen voor een minimale impact op het milieu.

De xw4400 heeft drie jaar garantie, inclusief arbeidskosten, onderdelen en volgende werkdag on-site support. De xw4400 komt begin augustus op de markt.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen, eindigend op 30 april 2006, behaalde HP wereldwijd een omzet van $ 88,9 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

(c) 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

07/2006

Contactpersonen voor de redactie:

HP Kees Verton 030 2225303 kees.verton@hp.com
of
H&K/MCS Natasja la Lau 023 562 82 08 natasjal@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl