KPN NV

Den Haag, 27-07-2006

Sympac ook actief in Luxemburg

KPN's Europese aanbieder van mobiele diensten, Sympac, is een partnerschap aangegaan met Tango, een telecombedrijf in Luxemburg. De samenwerking tussen Sympac en Tango biedt internationale bedrijven maatwerkoplossingen voor Europese mobiele communicatie, waarbij strikte kostenbeheersing een belangrijke rol speelt.

Sympac biedt haar diensten in Europa aan via partners die actief zijn in de belangrijkste Europese markten. Nu Luxemburg aan Sympacs Core Footprint is toegevoegd, kan Sympac dezelfde diensten bieden aan en dezelfde prijsstructuur hanteren voor de omringende landen, waaronder On Net-multinationaal spraakverkeer. Multinationals met kantoren in Luxemburg kunnen nu profiteren van Sympacs internationale aanbod. Tango gaat zijn accountmanagement ook uitbreiden naar Sympac-klanten in Luxemburg.

Door het toevoegen van Luxemburg aan Sympacs Core Footprint krijgt Sympac toegang tot een van de grootste financiële centra in het hart van Europa.

Tango is ook de preferred roaming partner in Luxemburg van de KPN Groep.

Over Sympac
Sympac is de enige multinationale serviceprovider die op elkaar afgestemde diensten en dezelfde prijsstructuur biedt in de grootste Europese landen.
Sympac helpt bedrijven hun Europese mobiele communicatie te optimaliseren door hen maatwerkoplossingen te bieden. Bedrijven met 500 werknemers of meer kunnen hun eigen mix van mobiele spraak-, internet- en datacommunicatieoplossingen samenstellen, waaronder hardwareondersteuning en helpdeskdiensten. Sympac is de eerste Europese dienstenaanbieder met één contract, één aanspreekpunt en één factuur, waardoor bedrijven direct inzicht hebben in hun totale uitgaven.

Over Tele2/Tango:
Tele2 is Europa's meest succesvolle alternatieve telecombedrijf. Tele2's missie is het leveren van goedkope en eenvoudige telecom aan iedereen in Europa. Tele2 streeft er altijd naar om de beste prijzen van de markt te bieden. Tele2 levert vaste en mobiele telefoniediensten, breedband, datanetwerkdiensten, kabeltelevisie en content diensten aan 31 miljoen klanten in 22 landen. Sinds Jan Stenbeck het bedrijf in 1993 oprichtte, is Tele2 een lastige concurrent voor de voormalige overheidsmonopolies. Tele2 staat sinds 1996 genoteerd aan de Stockholmsbörsen. In 2005 bedroeg onze omzet SKR 50 miljard en noteerden we een winst (EBITDA) van SKR 6,6 miljard. In 1998 lanceerde Tele2 zijn mobiele diensten in Luxemburg onder de merknaam Tango. Op dit moment is Tele2's mobiele divisie marktleider in Luxemburg in hoogwaardige GSM-, GPRS- en UMTS-diensten tegen scherpen prijzen en is het bedrijf een van de goedkoopste aanbieders in West-Europa.