Gemeente Schiedam


Wethouder Groene ontmoet bewonersverengingen

Rondje kennismakingsgesprekken naar tevredenheid verlopen.

Wijkgericht werken is één van de speerpunten van het nieuwe college. Daarover is dan ook uitgebreid van gedachten gewisseld tijdens de kennismakingsronde die verantwoordelijk wethouder Maarten Groene de afgelopen periode heeft gehouden langs alle Schiedamse bewonersverenigingen. In een open sfeer is gesproken over in hoeverre de wijkoverleggen en de bewonersverenigingen een afspiegeling van de wijk zijn, over het beheer van de buitenruimte en over mogelijke knelpunten die door de bewonersverenigingen worden ervaren.

Wethouder Groene noemt de contacten met de bewonersverenigingen van belang voor het bepalen van het toekomstig beleid. De titel van ons collegewerkprogramma is Alle Schiedammers. Daarmee bedoelen we niet alleen dat we ons voor alle Schiedammers inzetten, maar ook dat we in overleg met de Schiedammers onze keuzes maken. Ik ben blij dat de bewonersverenigingen ons willen helpen bij het uitwerken van het Wijkgericht Werken aldus een tevreden wethouder Maarten Groene.

Het college hecht veel waarde aan de visie die bewonersverenigingen op het wijkgericht werken hebben. Bewonersverenigingen zijn een belangrijke partner van de gemeente in de uitvoering van het onlangs gepresenteerde collegewerkprogramma. De manier waarop de bewonersorganisaties extra kunnen worden ondersteund en gefaciliteerd en sociale activiteiten worden uitgebreid in de wijken krijgt gestalte in samenspraak met de bewonersorganisaties.

De bewonersorganisaties hebben aangegeven de gesprekken met de wethouder op prijs te stellen en wethouder Groene verwacht dan ook dat deze kennismakingsronde vooral een begin was. De voortgang zal na de zomer verder vorm krijgen in de uitwerking van de kadernota Wijkgericht werken en het collegewerkprogramma.