Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 27 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 27-07-2006

Twee Amsterdammers aangehouden na schietincident

Zaandam, donderdag 26 juli 2006, 01:36 uur

De politie heeft twee 20-jarige Amsterdammers aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident op de Poelenburg waarbij een 34-jarige Zaandammer gewond is geraakt. De politie was snel ter plekke en vernam van getuigen dat de vermoedelijke daders in de richting van de Zuidervaart waren gevlucht. Meerdere eenheden van de politie zochten de omgeving af en op de Zuidervaart werden twee mannen aangehouden die voldeden aan het opgegeven signalement. De Amsterdammers zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en in verzekering gesteld. Het slachtoffer werd door meerdere kogels in zijn arm geraakt en is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij donderdag zal worden geopereerd. Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld op de plaats delict, waar meerdere hulzen werden aangetroffen en speurhonden werden ingezet. Een buurtonderzoek wordt gehouden. De politie heeft inmiddels diverse getuigen gehoord, maar doet een oproep aan mogelijk overige getuigen zich te melden via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.

Harddrugsgebruiker opgepakt

Middenbeemster, donderdag 27 juli, 00:05 uur

In een parkje op de Rijn Middelburgstraat heeft de politie een 20-jarige Zaandammer opgepakt op verdenking van harddrugsgebruik en -bezit. Surveillerende agenten zagen de man vermoedelijk cocaine snuiven en de gebruiker had een wikkel bij zich. De verdachte is verhoord, de wikkel is inbeslaggenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gordelcontrole

Monnickendam, 26 juli, 15:00-16:00 uur

Tijdens een gordelcontrole op de Waterlandse Zeedijk werden zes bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Ook werden twee boetes uitgedeeld voor het niet dragen van een helm en het rijden met een gladde band (bromfiets).

Bestuurder zonder rijbewijs en onder invloed

Zaandam, 26 juli, 11:19 uur

Op de A7 werd woensdagochtend een 45-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden wegens het rijden onder invloed. De politie werd door een medeweggebruiker gewaarschuwd dat er vermoedelijk een dronken bestuurder over de vluchtstrook reed. Op de A8 konden agenten de alcomobilist staande houden. De sterke alcohollucht en de uitkomst van de blaastest verraadden dat de bestuurder veel te veel gedronken had. Op het politiebureau weigerde de man mee te werken aan een tweede, nauwkeurigere, ademanalyse. Ook bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dit was twee jaar geleden ingevorderd in verband met het rijden onder invloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij mocht 24 uur geen enkel voertuig besturen.

Nauwelijks hardrijders

Ilpendam, 26 juli, 09:20-12:30 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg reed woensdagochtend minder dan één op de honderd bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Ruim tweeduizend voertuigen passeerden de radarauto.

30 km per uur te hard

Westbeemster, 26 juli, 10:00-12:25 uur

Op de Provincialeweg N244 overschreden woensdagochtend dertig bestuurders de snelheidslimiet van 100 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km per uur. In totaal 1500 voertuigen passeerden de controleplaats.

Bijna twee keer zo hard als toegestaan

Den Ilp, 26 juli, 19:15-21:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp (50 km per uur) werd woensdagavond een hoogste snelheid gemeten van 90 km per uur. Vijftien procent van alle bestuurders had meer dan 57 km per uur op de teller staan. Van in totaal 270 voertuigen werd de snelheid gemeten.

44 km per uur te hard

Wormerveer, 26 juli, 18:45-21:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) werd woensdagavond een hoogste snelheid gemeten van 144 km per uur. Eén op de tien bestuurders overschreed de snelheidslimiet van 100 km per uur. Zo'n duizend auto's en andere voertuigen passeerden het in de berm opgestelde statief.

Fietsendieven aangehouden

Volendam, 26 juli, 19:46 uur

Twee Purmerendse jongens van 14 en 15 jaar zijn op de Harlingenlaan aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Een getuige meldde dat de jongens zich verdacht ophielden bij de fietsenstalling van het zwembad en een fiets hadden weggenomen. De verdachten zijn verhoord, de ouders zijn in kennis gesteld en beide jongens hebben een nachtje op het bureau doorgebracht. Beide zijn eerder met de politie in aanraking geweest vanwege diefstal. De jongens zullen hun straf via bureau Halt ondergaan.

Aanhouding schietincident Tilburyplein

Purmerend, 27 juli 2006

Een 30-jarige Purmerender is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op het Tilburyplein dat 25 juli tegen middernacht plaatsvond. Een eveneens 30-jarige Purmerender werd hierbij door meerdere kogels geraakt, hij is inmiddels geopereerd en uit het ziekenhuis. De opgepakte verdachte zal vrijdag worden voorgeleid voor de rechter-commissaris. Volgens getuigen waren twéé mannen betrokken bij het incident. De identiteit van de tweede verdachte is ook bekend bij de politie.