Gemeente Rotterdam

26 juli 2006

Wethouder Baljeu ontmoet taxichauffeurs

TX-Keur voor taxi's St. Job

Wethouder Jeannette Baljeu van Verkeer, Vervoer en Organisatie reikt op maandag 31 juli a.s. om 15.00 uur het TX-Keur uit aan taxichauffeurs van taxicentrale St. Job. De wethouder brengt de stickers met het TX-Keur aan op enkele taxi's. In totaal krijgen 48 taxiondernemers die aangesloten zijn bij St. Job het keurmerk. De handeling vindt plaats bij het hoofdkantoor van St. Job, Satijnbloem 26-28 in Rotterdam.

Aansluitend gaat de wethouder in gesprek met een aantal taxichauffeurs over hun rol als ambassadeur van de stad en wat het College kan doen om de branche bij te staan. Deze ontmoeting vindt plaats als onderdeel van het 100 dagen programma. In 100 dagen voert het College 37 actiepunten uit. Ontmoetingen met verschillende Rotterdammers is één van de actiepunten.

TX-Keur
Het TX-Keur is een landelijk kwaliteitssysteem dat in 2004 door de Nederlandse taxibranche werd geïntroduceerd. Voor de klant is dit keurmerk te herkennen aan de blauwe TX-stickers, die op taxi's zijn geplakt. Het TX-Keur staat voor een totaalpakket van kwaliteitseisen waaraan de gecertificeerde taxiondernemer moet voldoen. Zo kan de reiziger in een keurmerktaxi rekenen op een chauffeur met goede stratenkennis, die goed Nederlands en Engels spreekt en beleefd is. Ook weet de reiziger van te voren wat de taxirit gaat kosten en wordt hij niet geweigerd als het om een korte rit gaat. Het keurmerk is voor de taxiondernemer een middel om zich positief te onderscheiden in de taxibranche. Daarnaast helpt het consumenten en opdrachtgevers een bewuste keuze te maken voor kwalitatief hoogstaand taxivervoer. In Rotterdam zijn sinds de introductie in 2004 inmiddels 280 taxi's gecertificeerd met het TX-Keur.

noot voor de redactie/