Aedes

Corporaties Amsterdam investeren fors in leefbaarheid

27 juli 2006

De Amsterdamse corporaties hebben in 2005 gezamenlijk 44 miljoen geïnvesteerd in de leefbaarheid van wijken en buurten. Per woning is dit een investering van 215 euro. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) dat op 27 juli 2006 is verschenen.

Corporaties investeren niet alleen in woningen, maar ook in het leefbaar maken en houden van de woonomgeving. Daaronder vallen activiteiten die te maken hebben met het schoon, heel en veilig maken van de buurt en met activiteiten die het prettig samenleven van bewoners bevorderen.

De grootste uitgavenpost is het sociaal beheer, zoals de inzet van huismeesters en complexbeheerders. Hieraan is ruim 14 miljoen euro uitgegeven. Ruim 10 miljoen werd gestoken in sociale-, culturele- en welzijnsvoorzieningen. Het gaat daarbij vooral om investeringen in het bouwen of verwerven van buurthuizen en andere voorzieningen voor jongeren, ouderen en daklozen. Nog eens 10 miljoen is uitgeven aan het schoonhouden van woningen en complexen, bijna 5 miljoen aan inrichting van groenvoorzieningen en 1,3 miljoen aan veiligheid.