2e persbericht van donderdag 27 juli 2006

Eindhoven, 27-07-2006

Eindhoven: Politie rolt hennepkwekerij op

Donderdag rolde de politie in Strijp rond 09.30 uur een hennepkwekerij op aan de Sint Theresiastraat. In totaal zijn 3650 planten aangetroffen. In het pand werd de stroom illegaal afgetapt. De benodigde apparatuur voor de kwekerij was aanwezig. De planten zijn vernietigd en de apparatuur is in beslag genomen.

Eindhoven: Politie houdt drie verdachten aan voor handel in harddrugs

De politie hield woensdag op het Stationsplein rond 23.20 uur een 39-jarige man uit Sint Oedenrode en een 25-jarige en 40-jarige man uit Eindhoven aan. De drie werden bij een drugscontrole aangehouden op verdenking van handel in drugs. De 25-jarige man uit Eindhoven bleek harddrugs bij zich te hebben en werd ingesloten voor verder onderzoek. De overige twee verdachten zijn in vrijheid gesteld. De drugs zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Politie houdt illegale plakker aan

De politie heeft donderdag rond 13.20 uur een 25-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij beplakte op de Dommelstraat een glasbak met posters. Op deze locatie mag niet geplakt worden. De man moest zijn plakspullen inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Helmond: Woninginbraak

Tussen donderdag 01.30 en 07.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Markiesstraat. Uit de woning werden geld, een paspoort en een digitaal fototoestel weggehaald. Een deur is aan de voorzijde opengebroken.

Helmond: Motorfietsen gestolen

In een woning aan de Wethouder van Wellaan is woensdagochtend omstreeks 00.30 uur ingebroken. Voor zover bekend is uit de woning een flatscreen-televisie en een kluis weggenomen. Uit de bijbehorende garage zijn twee motorfietsen gestolen. Het gaat om een Ducati, model Monster 800 I met kenteken MN-RX-03 en een Suzuki, model GSX 600F met kenteken MG-BR-08. Een raam van de voordeur van de woning was vernield.

Helmond/Valkenswaard: Politie vordert rijbewijzen in van hardrijders
* Een 33-jarige Belgische automobilist uit Heusden-Zolder is woensdagavond om 20.30 uur door de politie op de Luikerweg in Valkenswaard aangehouden. Op de weg waar een maximumsnelheid geldt van 80 km/u reed hij 150 km/u. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd en is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.
* In Helmond op de Riviersingel betrapte de politie woensdag een 41-jarige automobilist uit Deurne omstreeks 17.00 uur op te hard rijden. De man reed maar liefst 114 km/u, terwijl hier een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Op de Schootense Dreef werd woensdag omstreeks 21.00 uur een 24-jarige automobilist uit Helmond betrapt op hardrijden. Hij reed 116 km/u waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Zijn rijbewijs is ook ingevorderd.

Bij 50 km/u is de stopafstand 26 meter, bij 130 km/u is dat al bijna 120 meter; dat is ongeveer de lengte van 30 personenautos.

Sterksel: Snelheidscontrole Beukenlaan

Woensdag tussen 9.00 en 12.00 uur controleerde de politie op de Beukenlaan op snelheid. Hier geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Van de 134 gecontroleerde voertuigen reden er 12 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/u.