Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 27 juli

BERGEN OP ZOOM, 27 juli 2006

Beveiliger houdt winkeldievegge aan

BREDA: Een beveiligings medewerker van een winkel aan de Ginnekenstraat meldde op woensdagmiddag dat hij een winkeldief had betrapt. De politie nam de 40-jarige Bredase, die getracht had kleding ter waarde van bijna 90,- te stelen, mee naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze heengezonden.

Motorrijder loopt open beenbreuk op bij ongeval

BREDA: Op woensdagmiddag gebeurde er een ongeval aan het IABC. Een 38-jarige man uit Etten-Leur week naar links uit om een vrachtwagen in te halen, toen vanuit tegengestelde richting een 23-jarige automobilist uit Wuustwezel kwam. Er was niet genoeg ruimte om te passeren, waardoor er een aanrijding ontstond. Hierbij kwam de motorrijder ongelukkig ten val met een open beenbreuk tot gevolg. De man is per ambulance naar het Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht gebracht.

Twee gewonden bij aanrijding

BREDA: In het begin van de avond gebeurde op woensdag een ongeval waarbij twee mensen gewond raakten. Een 54-jarige automobilist uit Deurne reed over de Overakkerstraat en verleende op de kruising met de Zwijnsbergenstraat vermoedelijk geen voorrang aan een 74-jarige Bredase. Er ontstond een aanrijding tussen de twee voertuigen. De bejaarde vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Ze hield verschillende blauwe plekken over aan de aanrijding. Haat auto is weggetakeld. De man had een schaafwond.

Man aangehouden na bedreiging ex

BREDA: De politie hield op woensdagavond een 41-jarige Bredanaar aan, nadat hij dreigementen had geuit richting zijn ex-vrouw en haar had mishandeld. De verdachte stond bij zijn ex aan de deur ondanks een eerder opgelegd straatverbod. Eerder deze week was hij al langs geweest en had de 38-jarige vrouw toen geschopt en geslagen. Hij stond bij haar huis in de wijk Boeimeer, waar de politie hem aantrof. Hij is in verzekering gesteld. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

Man mishandeld door onbekende

BREDA: Op donderdag 27 juli werd de politie geroepen bij een opstootje in de Amerstraat. Een 33-jarige Bredanaar stond hier te praten met wat buurtbewoners toen hij, naar eigen zeggen, plots in het gezicht werd geslagen. Hij zag niet wie dit deed. De man had als gevolg van de mishandeling letsel in het gezicht. De politie heeft aangifte van hem opgenomen.

Scooterrijders maken zich schuldig aan tasjesroof

BREDA: Een 62-jarige Oosterhoutse liep op donderdag tegen 03.00 uur over het Kloosterplein, toen er een scooter passeerde. De bijrijder van de scooter probeerde de handtas van de vrouw weg te nemen, echter zij hield de tas stevig vast. De scooter reed verder richting de Wilhelminasingel. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen. De politie zocht tevergeefs de omgeving af.

Enkele minuten later kwam er een soortgelijke melding binnen van een beroving aan de Vismarktstraat. Een 18-jarige vrouw uit Bavel liep over de Vismarktstraat toen er een scooter met hierop twee personen passeerde. De vrouw voelde een ruk aan haar tas en kwam door de kracht ten val. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer en ook hier is de omgeving tevergeefs afgezocht.

De politie stelt een onderzoekt in naar de berovingen.

De politie adviseert burgers hun tas bij voorkeur niet aan de straatzijde te dragen. Dit maakt het fietsers en scooterrijders moeilijker de tas weg te nemen.

Inbreker poogt twee keer in te breken in school

ZUNDERT: Op donderdagochtend is er twee keer gepoogd in te breken in een schoolgebouw aan de Berkenlaan. Na de eerste poging, waarbij geprobeerd werd een raam te forceren, nam de politie aangifte op van poging tot inbraak. De tweede keer werd de inbreker betrapt door de glaszetter toen hij probeerde het raam opnieuw te forceren. Ook hiervan heeft de politie aangifte opgenomen. De glaszetter zag de man wegrennen in de richting van de Jasmijnring. Van hem is een getuigenverklaring opgenomen. De politie stelt een sporenonderzoek in.

Snelheidscontrole

RIJSBERGEN: Op donderdag werd aan de Ettenseweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 07.00 uur en 13.30 uur zijn 1280 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 51 in overtreding.

Vrouw mishandeld door zwerver

BREDA: Een 30-jarige vrouw uit Breda stond op donderdagochtend aan de Oude Vest met haar fiets, toen er een man naar haar toe kwam. De man sloeg haar met kracht in haar zij waardoor ze in ademnood kwam. Een omstander riep om hulp en er schoot een man te hulp. De politie hield een 47-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aan aan de Gasthuisvelden op verdenking van de mishandeling. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Een winkelmedewerkster van een winkel aan de Ginnekenstraat hield op donderdagmiddag een winkeldievegge aan. Toen de vrouw de winkel verliet gingen de detectiepoortjes af. Bij controle van haar tas bleek dat ze drie paar schoentjes in haar tas had. De politie heeft de 51-jarige vrouw uit Den Haag meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bromfietser licht letsel na aanrijding

BREDA: Op donderdagmiddag raakte een bestuurder gewond bij een verkeersongeval. Een 22-jarige man uit Rijen reed op zijn bromfiets over de Tilburgseweg toen de 50-jarige automobiliste uit Breda, die voor hem reed remde. De bromfietser kon niet op tijd stopte en er ontstond een aanrijding waarbij hij tegen de achterruit van de auto vloog. De man is met lichte verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis vervoerd.

Auteur: Inge Rijgersberg