Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen, 27-07-2006

Paard mishandeld, politie start onderzoek

KLAZIENAVEEN De politie is een onderzoek gestart na de aangifte van dierenmishandeling. De 68-jarige eigenaar van een paard deed donderdagmorgen aangifte. Het paard, dat in een weiland aan de Dordsedijk staat, werd vermoedelijk met een mes in het achterlijf gestoken. Het paard is door de dierenarts behandeld. De politie is direct gestart met een buurtonderzoek. Mensen die de politie kunnen helpen worden gevraagd om contact op te nemen. Heeft u iets gezien op de Dordsedijk tussen woensdagavond 21.30 uur en donderdagmorgen 08.00 uur dat verband kan hebben met de mishandeling? Neen dan contact op met 0900-8844.

(06-165563)

Inbreker overlopen, politie zoekt getuigen
PATERSWOLDE - De politie is op zoek naar mensen die mogelijk kunnen helpen bij het opsporen van een man. Op woensdagmorgen hebben vier jongen een man gestoord die met een ladder een woning aan de Hooiweg wilde binnen gaan. Toen de man werd ontdekt, is hij op de fiets gesprongen en via de Willem van Grafweg weggefietst. Het ging om een lichtgekleurde damesfiets oranje/geel met fietstassen aan beide kanten.

Het signalement:

* Blanke man

* Kort stekelig zwart haar

* Tatoeage op de bovenarm

* Gekleed in een lichtkleuring hemd

U kunt met u tips terecht bij de politie via 0900-8844. (06-165215)

Deuren en ramen open, dief op wenken bediend
HOOGEVEEN Met deze warme dagen, zoeken we allemaal verkoeling. Om onze woningen zo koel mogelijk te maken worden ramen en deuren wagenwijd opengezet. Dit geeft dieven makkelijk toegang tot woningen. Daarom adviseert de politie om met het luchten van de woning toch wat op te letten. Afgelopen weer werd een insluiper ontdekt door kinderen toen deze met een ladder door het open raam naar binnen klom. Donderdagmorgen heeft een 41-jarige inwoner van Hoogeveen aangifte gedaan van diefstal van onder andere geld en fototoestel. De garagedeur was niet op slot. (06-165439)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.