Theater op Schiphol : afscheidsbalie

Aaahaa the actor factory

Luchthaven Schiphol verwacht aankomend weekeinde topdrukte. Met name de rij voor de paspoortcontrole kan erg lang zijn. Acteurs bemannen een heuse afscheidsbalie, opdat verveling geen kans krijgt. Het vakantiegevoel wordt juist flink aangezwengeld met quizjes met prijzen en liedjes over zonnige bestemmingen.

'Wij zijn hier om u uit te zwaaien. Zwaait u naar ons, dan zwaaien we zeker terug. Dat is onze roeping, wij zijn de officiële afscheidsbalie' zo introduceren een piloot en stewardess in glitterkostuum zichzelf. Zij bieden de vakantiegangers vertier, terwijl ze in de rij staan. De acteurs werken in opdracht van Schiphol. De luchthaven wil op deze manier wat extra doen voor de reizigers. Er wordt enthousiast gereageerd door de wachtenden: 'Dit lijkt wel de Parade!' Kinderen dansen mee en winnen prijsjes in de quiz 'Raad het plaatje', waarbij bekende muziek moet worden geraden.

Met een mobiel podium staan de acteurs verspreid over de vertrekhallen. Zij zijn toegerust met allerhande materialen om het afscheid lichter te maken. Zo delen zij tissues uit en bloemen. Bovendien geven zij tips over het afscheid. Veel tips zijn verwerkt in liedjes die voor de show zijn geschreven.

De voorstelling speelt aanstaande maandag voor het laatst op Schiphol.


---