Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties



Ruim 70 projectaanvragen Acute Armoedebestrijding binnen bij USONA

24 juli 2006

Nederland heeft in mei 2006 een extra bedrag van ruim 8 miljoen Antilliaanse guldens (4 miljoen euro) ter beschikking gesteld voor een kortlopend Programma Armoedebestrijding. Hiermee worden relevante organisaties zoals overheid en organisaties uit de private sector uitgenodigd om projectvoorstellen in te dienen ter verlichting en/of bestrijding van acute armoede.
---

Tot nu toe zijn 74 projecten ingediend, voor een totaalbedrag van ruim 10 miljoen gulden. Van Bonaire zijn dit er 22, van Curaçao 31, van Saba 4, van Sint Eustatius 6 en van Sint Maarten 11. De definitieve sluitingsdatum voor het indienen van aanvragen is 7 augustus a.s. Eind augustus zal USONA de beoordeling van de projectvoorstellen afgerond hebben, waarbij de projecten met de hoogste scores worden toegekend. Enkele projecten met een urgent karakter zijn al goedgekeurd en momenteel in uitvoering.

Bij de totstandkoming van dit programma Acute Armoedebestrijding is in samenspraak met de eilandelijke klankbordgroepen een aantal prioriteiten geformuleerd. Uit de tot nu toe ontvangen aanvragen blijkt dat de volgende categorieën nog onderbelicht zijn: migrantenproblematiek, problematiek van slachtoffers van huiselijk geweld en bejaarden. Organisaties worden uitgenodigd om vóór 7 augustus projecten in te dienen.

Meer informatie is te vinden op de website van USONA: Externe link www.usona.an