Defensie: Persmededeling

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Naar aanleiding van eerdere berichtgeving over het helikopterongeval in Afghanistan, waarbij twee Nederlandse militairen betrokken zijn, treft u hierbij onderstaande achtergrondinformatie aan over de twee betrokken militairen.

Luitenant-kolonel mr. Jan van Twist (47 jaar) trad in 1976 in dienst bij de Koninklijke Marechaussee. In oktober 1994 maakte hij de overstap naar de Koninklijke Luchtmacht als militair jurist. Tijdens zijn carrière werkte hij in diverse juridische functies, onder andere als contractmanager. Sinds februari 2005 was hij Hoofd Sectie Operationeel Recht bij de Stafgroep Juridische Zaken van de Koninklijke Luchtmacht. Hij was sedert mei jl. uitgezonden naar Afghanistan als legal advisor voor de Contingentscommandant in Kabul. Luitenant-kolonel van Twist laat een vrouw en twee kinderen na.

Sergeant Bart van Boxtel (29 jaar) is in Nederland laatstelijk werkzaam geweest bij het 11e Luchtmobiele Bataljon van de Luchtmobiele Brigade te Schaarsbergen van de Koninklijke Landmacht. Hij was uitgezonden naar Afghanistan (ISAF) en werkzaam bij het Nederlandse Contingentscommando te Kabul.