Samenwerking tussen Man Group plc en Eurex voor .............

Man group plc

Samenwerking tussen Man Group plc en Eurex voor ontwikkeling van unieke Amerikaanse futuresmarkt

CHICAGO, July 27 /PRNewswire/ --


- Samenwerkingsverband zal vernieuwende producten creëren voor nieuwe klantensegmenten


- Samenwerking van andere partners verwacht voor de beurs

Man Group plc, het internationale bedrijf voor alternatieve beleggingsproducten en een van de grootste makelaars van futures ter wereld, en Eurex, de grootste derivatenbeurs ter wereld, hebben vandaag aangekondigd dat zij overeenkomsten hebben afgesloten om de U.S. Futures Exchange LLC (USFE - vroeger bekend als Eurex US) verder te ontwikkelen. USFE zal de derivatenmarkt uitbreiden door dienst te doen als een productincubator en
-vernieuwer om nieuwe genoteerde producten te creëren.

Conform de voorwaarden van de transactie zal Man Group 70 procent van de aandelen van Eurex in USFE kopen voor een totaal bedrag van US$ 23,2 miljoen cash en zal daarnaast US$ 35 miljoen kapitaal inbrengen in USFE. Deutsche Borse Systems, de ontwikkelaar en operator van het Eurex-platform en -netwerk blijft het transactieplatform en corresponderende communicatienetwerk voor USFE runnen.

USFE zal nieuwe producten aanbieden gericht op de kopers onder haar klanten, zoals hedgefondsen en particuliere beleggers, sectoren waar Man Group significante expertise en marktaandeel bezit. Bedoeld wordt om het volume aan genoteerde derivaten uit te breiden door het aanbod van ter beurze verhandelde producten te verruimen en nieuwe en bestaande groepen te bereiken, in plaats van een concurrentieslag te leveren met de gevestigde futuresbeurzen.

Man Group is van plan om haar belang in USFE mettertijd te reduceren tot minder dan 50 procent door andere transactiebedrijven, waaronder hedgefondsen en bedrijven voor financiële dienstverlening, uit te nodigen om tot het samenwerkingsverband toe te treden via de aankoop van aandelen. Eurex zal een belang van circa 30 procent in USFE behouden.

Kevin Davis, voorzitter en CEO van Man Financial, de divisie voor makelaarsdiensten van Man Group plc (waarvan hij tevens bestuurder is), wordt de voorzitter van de USFE. Satish Nandapurkar wordt de CEO van USFE. Hij wordt ook lid van de raad van bestuur van de beurs die zal bestaan uit vertegenwoordigers van Man Group plc en Eurex, naast een belangrijk aantal onafhankelijke bestuursleden.

"Dit samenwerkingsverband zal opwindende mogelijkheden bieden aan de futuressector en de klanten die wij van dienst zijn", aldus Davis. "Op basis van een robuust en zeer schaalbaar, internationaal platform zullen wij met bijkomende partners een pioniersrol vervullen bij het creëren van vernieuwende producten. Man heeft een lange ervaring in dienstverlening aan haar internationale klantenbestand en Eurex beschikt over een gerenommeerde expertise in het runnen van een elektronisch transactieplatform. De combinatie van beide zal een onderscheiden, gereglementeerde beurs creëren die aan de markt bijkomende transactiemogelijkheden zal bieden." Davis voegde nog toe dat Man Financial snel nieuwe klanten uit de hele wereld aantrekt en dat hij een grote vraag voorziet naar bijkomende futures.

Andreas Preuss, CEO van Eurex, verklaarde: "Met deze nieuwe relatie voegt Eurex een nieuwe dimensie toe aan haar welbekende aanbod van kernproducten. Met onze partner zullen wij ons richten op nieuwe doelgroepen met vernieuwende producten. USFE zal producten aanbieden die voorheen niet beschikbaar waren op de beurzen."

Voordat de transactie wordt afgerond, zal USFE haar belang in de antitrustzaak begonnen in oktober 2003 tegen de Chicago Board of Trade en de Chicago Mercantile Exchange aan haar huidige eigenaars overgeven.

Man Group kreeg voor deze transactie het advies van Lazard New York.

Info over Man Group plc

Man Group plc is een internationaal, toonaangevend bedrijf voor alternatieve beleggingsproducten en -oplossingen en ook een van de grootse makelaars in futures ter wereld. De groep stelt 4.000 medewerkers in 16 landen tewerk en heeft haar belangrijkste kantoren in Londen, Pfaeffikon (Zwitserland), Chicago en New York. Man Group plc is genoteerd aan de Londense beurs (EMG.L) en is een van de bedrijven in de FTSE 100-index. Nadere informatie over Man Group kunt u lezen op www.mangroupplc.com

Info over Man Financial

Man Financial is de divisie voor makelaarsdiensten van Man Group plc en is een van de grootste makelaars ter wereld. Het bedrijf werkt als makelaar voor futures, opties en andere aandelenderivaten voor institutionele en privé-klanten en als tussenpersoon op de metaal-, energie- en valutamarkten met kantoren in alle grote financiële centra. Man heeft zich gevestigd als toonaangevend bedrijf op de internationale futures- en optiebeurzen en is vooral gespecialiseerd in renteproducten en de metaal- en energiemarkten.

Info over Eurex AG

Eurex, in handen van en gerund door Deutsche Borse AG en de Zwitserse SWX, is de grootste derivatenbeurs ter wereld. Eurex heeft een uitgebreid aanbod aan internationale benchmark-producten en runt een van de meest liquide markten voor derivaten van vastrentende producten ter wereld. Marktspelers uit locaties over de hele wereld zijn verbonden waardoor Eurex in 2005 goed was voor een transactievolume van meer dan 1,25 miljard contracten. Eurex runt niet alleen een volledig elektronisch transactieplatform, maar eveneens een automatisch en geïntegreerd gemeenschappelijk clearingbedrijf, Eurex Clearing.

Mediacontactpersonen:

Man Group plc Eurex AG
David Browne +44-20-7144-1000 Candice Adam +44-7920-494-911

Edelman voor Man Financial
Richard Myers +1-917-497-5485
Patricia Sturms +1-212-704-4496
Paul Lockstone +44-7876-685200

Website: www.mangroupplc.com