Siemens

Persbericht

0607.823

Den Haag, donderdag 27 juli 2006

Nieuwe Siemens producten voor AS-Interface

Siemens heeft het leveringsprogramma voor AS-Interface netwerken uitgebreid. Nieuw zijn de AS-i M12-aftakking, een compact uitgevoerde verdeler en de K20, een serie bijzonder smalle en compacte modules, die leverbaar zijn in verschillende I/O-uitvoeringen en in failsafe-uitvoering. Met deze nieuwe apparatuur is de installatie en het bedrijf van een AS-i-netwerk nog verder vereenvoudigd.

De bijzonder smal en compact uitgevoerde modules K20 zijn voor universeel gebruik bij AS-i-netwerken, waarbij de K20F de variant is voor failsafe toepassingen. Deze aansluitmodules hebben een inbouwbreedte van slechts 20 mm. Hierdoor zijn zij toe te passen in situaties waar bijzonder weinig inbouwruimte beschikbaar is, zoals bij handlingapparatuur en in de robotica. Bij de standaarduitvoering K20 heeft men de keuze uit varianten met vier ingangen, twee in- en twee uitgangen respectievelijk vier in- en vier uitgangen. Bij deze laatste variant maakt men gebruik van het vergrote adresbereik volgens de nieuwe AS-i specificatie 3.0. De variant K20F in failsafe-uitvoering heeft twee ingangen, die failsafe functioneren De nieuwe modules K20 en K20F hebben verder als voordeel een gering gewicht en een flexibele en eenvoudige aansluittechniek door middel van een ronde aansluitkabel. Hierdoor zijn zij ook te gebruiken bij machine-onderdelen die voortdurend in beweging zijn. Men kan sensoren en actuatoren afhankelijk van de uitvoering aansluiten met M8- of M12-opschroefbussen met inwendige schroefdraad.

Om AS-i-modules, zoals bijvoorbeeld de nieuwe K20, op een eenvoudige manier te koppelen met een AS-i-netwerk levert Siemens nu de nieuwe AS-i M12-aftakking. Deze uitvoering is overal toe te passen waar men met een ronde aansluitkabel wil beschikken over zowel de netwerksignalen als de 24 V-hulpspanning. In dezelfde uitvoeringsvorm is nu ook een nieuwe AS-i compact uitgevoerde verdeler leverbaar. Deze is bij uitstek geschikt voor verdeling van de trapeziumvormige profielkabel tot een stroomsterkte van 6 A. Dankzij de compacte uitvoeringsvorm kunnen de M12-aftakking en de compact uitgevoerde verdeler ook worden ingebouwd in kabelkanalen. De montage is eenvoudig en snel uit te voeren. Beide producten bestaan slechts uit een enkel onderdeel. Men legt de profielkabel in de daarvoor bestemde ruimte en men maakt de inprik-aansluiting door de onverliesbare schroef van de module vast te draaien.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Jeroen Vellinga
Tel: (070) 333 3275
E-mail: jeroen.vellinga@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo

Digitaal beeldmateriaal is te downloaden van:
www.siemens.com