Algemene Rekenkamer
Nieuwe directeur Algemene Rekenkamer

27-7-2006

Ellen van Schoten nieuwe directeur Algemene Rekenkamer

Mevrouw dr. E.M.A. (Ellen) van Schoten RA (1966) is per 1 oktober 2006 benoemd als onderzoeksdirecteur bij de Algemene Rekenkamer.

Ellen van Schoten is tot 1 oktober 2006 werkzaam bij PricewaterhouseCoopers Advisory N.V. Daarvoor was zij onder meer adjunct-directeur bij het Instituut Onderzoek Overheidsuitgaven en werkte ze bij de Ministeries van Financiën en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Ze studeerde economie, promoveerde aan de Vrije Universiteit en deed een postdoctorale opleiding accountancy. Ook is ze redacteur van het tijdschrift Overheidsmanagement en heeft ze veel publicaties op haar naam staan in diverse vakbladen.

De directie die mevrouw Van Schoten gaat leiden, voert onder andere onderzoek uit op het gebied van de Ministeries van Binnenlandse Zaken, van Justitie, van Financiën, van Buitenlandse Zaken en van Defensie. Verder is haar directie gespecialiseerd in het financieel beheer en de informatisering bij de overheid.

Ellen van Schoten volgt J.M. (Anneke) van Zanen-Niebergh RA op, die onlangs plaatsvervangend secretaris-generaal is geworden op het Ministerie van Justitie.



Algemene Rekenkamer