Doetinchem krijgt een interactieve dienst op het internet

DoetinchemOnline.NL

DOETINCHEM, 20060727 -- Na een testperiode van een jaar opent DoetinchemOnline.NL officieel haar deuren voor de inwoners van Doetinchem. Op de internetsite www.DoetinchemOnline.NL staat lokaal nieuws dat wordt aangeleverd door Doetinchemmers zelf, de politiek, plaatselijke verenigingen en bedrijven.

Het wordt een platform waar Doetinchem elkaar ontmoet en nieuws uitwisselt ", vertelde initiatiefnemer Pascal Waanders. Wij willen simpelweg de interactie met de lezers verhogen. Het nieuws zal zoveel mogelijk zonder inbreng van eigen journalisten worden gemaakt. "Eigenlijk hebben wij enkel en alleen een een faciliterende rol, een moderator houdt een oogje in het zeil om te voorkomen dat er ongewenste uitingen op de site verschijnen."

Alle bezoekers kunnen zelf evenementen, regiolinks, foto's en nieuwsfeiten aanleveren. De verwachting is dat over niet al te lange tijd de bewoners op de hoogte zullen zijn van de website en dat er een actieve groep van gebruikers gaat deelnemen aan diverse discussies. "Het is eigenlijk ontzettend leuk om er aan deel te nemen omdat er dus voldoende interactie zal zijn, aldus Pascal Waanders.

De spreekbuis van Doetinchem, dat vermeld staat in het logo van DoetinchemOnline.NL, is natuurlijk vanuit de gedachte dat iedereen een eigen mening heeft en dat je van je hart geen moordkuil moet maken.

De redactie van DoetinchemOnline.NL heeft bewezen dat er behoefte is aan interactie in een gemeenschap. Zo zijn zij initiatiefnemer van meerdere fora, waaronder een website met meer dan 7000 geregistreerde gebruikers dat succesvol is geworden door de gebruikers zelf.