Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kunstenaars gezocht voor de Amateurkunstweken in het Glaspaleis

Het Glaspaleis Heerlen organiseert van vrijdag 28 juli tot en met vrijdag 18 augustus 2006 de Amateurkunstweken. Deze expositie is gericht op het bevorderen van de amateurkunsten in de regio en in het leven geroepen om amateurkunstenaars een plek te kunnen bieden in het Glaspaleis. De Amateurkunstweken in 2006 staan in het teken van de beeldende kunst waarbij er plek geboden wordt aan o.a. schilderkunst, fotografie, beeldhouwkunst, installaties maar ook projecties. Glaspaleis Heerlen is op zoek naar amateurkunstenaars die willen deelnemen aan de Amateurkunstweken.

Inschrijving staat open voor iedereen die een relatie heeft met Parkstad Limburg. De inzendingen worden beoordeeld en geselecteerd door een speciaal samengestelde jury. In deze jury zijn vertegenwoordigd: Mevrouw Jannet de Goede (Kunsthal Rotterdam, tentoonstellingsmaker), de heer Jos Vandebrouck (Academie Hasselt, kunsthistoricus - archeoloog) en de heer Helmut Jöcken (kunstenaar en kunstdocent). Na een voorselectie van maximaal acht duidelijke foto´s (prints/ afdrukken) wordt een uiteindelijke selectie gemaakt aan de hand van het originele werk. Bij deze selectie wordt gekeken naar thema, vakmanschap, originaliteit, eigen visie en eigenheid.

Het thema van de Amateurkunstweken is 'De lijn'. Focus ligt daarbij op de 'lijnen' in de amateurkunst om te laten zien wat er bij de amateurkunstenaars speelt en leeft. Dit betekent dat bij de kunstenaar een duidelijke (ontwikkelings-)lijn, het vervolgen van een concept of een rode draad terug te zien moet zijn. Het werk mag niet ouder zijn dan 2 jaar.

Uitgebreide informatie, voorwaarden voor deelname en het inschrijfformulier zijn te downloaden op www.glaspaleis.nl (menu > nieuws) of op te vragen via info@glaspaleis.nl, 045-5772200.
Het volledig ingevulde inschrijfformulier kan tot uiterlijk 31 mei 2006 toegezonden worden aan het Glaspaleis in Heerlen, Postbus 1, 6400 AH Heerlen.

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare Bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en de horecagelegenheden.
Glaspaleis, venster op cultuur Bongerd 18 Heerlen 045 - 5772200 www.glaspaleis.nl

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Reggie Berkers
J.Schmeitz8@heerlen.nl/ R.Berkers@heerlen.nl
045-5772203/ 045-5772271