Gemeente Tilburg

19-6-2006
Tilburgse Kermis en omroep MAX samen sterk op ouderenmiddag

De Tilburgse Kermis en de publieke omroep MAX hebben elkaar gevonden als partner voor de ouderenmiddag op vrijdag 28 juli. De omroepvereniging strijkt in de middag neer in de Muzentuin, grenzend aan het kermisterrein. Ze verzorgt in samenwerking met de gemeente een programma voor ouderen met muziek van onder meer The Ramblers. Daarnaast is er voor ouderen informatie en een kermiswandeling.

Kermiswethouder Hans Janssen: De ouderenmiddag ontstond op de kermis in Berkel-Enschot, waar ze al sinds jaar en dag zeer populair is. Afgelopen jaar hebben we ons aan het eind van de kermis voorgenomen om deze themamiddag ook in de grote kermis op te nemen. Het evenement heeft veel voor ouderen te bieden, maar kan natuurlijk nogal eens vervreemdend zijn vanwege de harde muziek en drukke toeloop. Een toegesneden middag maakt het mogelijk om aan exploitanten te vragen of ze de muziek (en het volume) enigszins aanpassen. Om de dag een versterkend element te geven hebben we omroep MAX uitgenodigd om aanwezig te zijn en haar leden een mooie activiteit te bieden.

MAX Vrijdag
Jan Slagter is voorzitter van omroep MAX,: Een samenwerking waar voor ieder een voordeel aan zit. Voor ons is het natuurlijk interessant om een programma te verzorgen voor onze doelgroep op één van de grootste evenementen van Nederland. Maar het is vooral van belang voor de ouderen zelf. De omroep zendt op radio en tv uit met ouderen als doelgroep we zijn zeer verbonden met onze 85.000 leden. Door middel van een dag als deze ziet we kans om onze leden een vrolijke kermisdag te bieden. Natuurlijk besteden we in de aanloop naar de kermis in onze eigen media aandacht aan het evenement en vragen we onze leden om erbij te zijn. Wat mij betreft kunnen we spreken van een heuse MAX vrijdag!

Over de kermis
De Tilburgse kermis is één van de grootste evenementen van Nederland met ruim 1 miljoen bezoekers. De kermis telt 237 attracties, inclusief een nostalgische kermis. Het is de grootste kermis van de Benelux en heeft een oppervlak van 6,5 hectare dat zich als een lint van ongeveer 3,5 kilometer door de binnenstad van Tilburg uitstrekt.