Juni 2006

Beach soccer op het strand van Tignes
Van 28 tot 30 juli
Voor het derde opeenvolgende jaar is Tignes gastheer van het Franse onderdeel van de Europese Beach Soccer competitie 2006, in aanwezigheid van de broers Cantona en hun wereldkampioenenploeg. Acht landen nemen het tegen elkaar op: de ploegen van Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië zijn al gekwalificeerd. Half juli valt de beslissing voor de vier andere. Voor nog meer spektakel staan er drie wedstrijddagen met vier wedstrijden per dag op het programma. Voor de 3e maal:
Voor het derde opeenvolgende jaar landen de broers Cantona - `kings of the beach' - in Tignes met hun wereldkampioenenploeg 2005 voor het Franse onderdeel van de Europese Beach Soccer competitie 2006. Na het bezoek van `les Bleus' in mei voor een zuurstofverrijkende hoogtestage, nu een afspraak op het warme zand van Tignes van 28 tot 30 juli.

2006: voor nog meer show

Dit jaar nemen acht landen deel. De ploegen van de A-groep (Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië) en de vier beste ploegen van groep B (beslissing half juli). Drie wedstrijddagen, met telkens vier wedstrijden per dag, voor nog meer spektakel. Het wedstrijdterrein is verplaatst: zand en banken worden voorzien aan de rand van het meer in het volle centrum van het station, tegenover het nieuwe zwemparadijs.

Wat is Beach Soccer?

Beach Soccer is een heel aparte sport die in de jaren '90 opkwam in Brazilië. Het is een originele en unieke vorm van voetbal die fysiek meer inspannend is. Sinds 1993 worden er tal van competities georganiseerd. Het recept is eenvoudig. Een goede dosis sport, wat spektakel erbij en het geheel kruiden met ambiance, zonder het puntje exotisme en het snuifje people te vergeten: daar komt de bal!

Tignes ligt in het hart van de Franse Alpen (departement Savoie), op een hoogte van 1550 m tot 3500 m. Het is vlot bereikbaar en biedt enorm veel mogelijkheden in een internationale kosmopolitische sfeer.