Drachten Street Legal Night met wereldrecordhouder John Sleath!

Heemskerk, juni 2006 - De liefhebbers van 'streetlegal speed' hebben er lang op moeten wachten maar op 28 juli is het eindelijk zover. Op de laatste vrijdagavond van juli barst op de dragstrip van Vliegveld Drachten het geweld los van de Dutch Street Power Series. Als absolute klapper brengt de eerste van in totaal vier Drachten Street Legal Nights John Sleath aan de start. Met zijn Audi Coupé is de Engelsman wereldrecordhouder streetlegal dragracen! De beste garantie voor een spetterende vrijdagavond!

Met zijn meer dan 1.000PK (!) sterke Audi Coupé bracht John Sleath eerder dit jaar een nieuw wereldrecord voor streetlegal auto's op de klokken van 7,988 seconden en 292 km/u! Zelden is deze unieke combinatie van ongeremde kracht buiten Engeland te zien. Drachten heeft echter op 28 juli de Nederlandse primeur!

Het startveld van de Dutch Street Power Series loopt uiteen van turbo-geblazen Toyota's en Mitsubishi's tot gillende Honda's, roffelende Subaru's, Europese strepentrekkers en de dikke van PK's bulkende Amerikanen. Hoeveel PK's ze ook hebben en hoe extreem ze er soms ook uitzien, aan één regel moeten ze voldoen: ze moeten streetlegal zijn! Inmiddels hebben de rijders van de Dutch Street Power Series er met Zandvoort en Rotterdam twee wedstrijden opzitten. In Drachten brandt de strijd traditioneel pas echt los. Op de heuse dragstrip van Vliegveld Drachten kunnen ze de PK's pas serieus de vrije loop laten en na een spectaculaire burn out over de volle ' mijl zonder enige belemmering voluit knallen.

In totaal komen de streetlegal dragracers van de Dutch Street Power Series dit jaar vier keer in Drachten in actie. Na vrijdagavond 28 juli volgen nog races op vrijdag 11 augustus en 8 en 29 september. Op deze laatste datum vallen niet alleen alle beslissingen in de diverse kampioenschappen maar wordt er ook gestreden om de prestigieuze titel 'King Street 2006', de beker voor de snelste streetlegal dragracer van Nederland. Voor slechts E 5,-- rijd je al zelf mee! De toegangsprijs bedraagt E 8,--! OSL-leden (gratis via de website aan te vragen) krijgen E 1,- korting op de toegangsprijs. Deze korting kan ook worden verkregen bij inlevering van de flyer aan de kassa.

De Drachten Street Legal Nights zijn een initiatief van de Gemeente Smallingerland, OSL/DHRA en groeperingen van voormalig illegale racers. Doel van deze samenwerking is om het probleem van het illegale racen te stoppen. Met trots kan worden gemeld dat Smallingerland de enige gemeente is die volledig vrij is van illegale races! De door Operation Street Legal (OSL) en de Dutch Hot Rod Association (DHRA) opgezette Dutch Street Power Series is zelfs uitgegroeid tot het officieuze Nederlands kampioenschap streetlegal dragracen.

De Drachten Street Legal Nights hebben nog meer te bieden dan alleen maar snelle actie en schroeiend rubber. Bij de Meguiar's show & shine contest zullen de mooiste auto's worden gekozen. Daarnaast zijn er clubstands en is er een uitgebreide bedrijvenmarkt waar meer dan alleen alles voor de auto te vinden is. Uiteraard is er ook weer gezorgd voor een fraai licht- en geluidsdecor.

De Drachten Street Legal Nights worden gehouden op vrijdag 28 juli, 11 augustus en 8 en 29 september. De wedstrijden vangen aan om 17.00 uur en duren tot 22.00 uur. Het terrein is geopend vanaf 15.00 uur. De toegangsprijs bedraagt E 8,-- per persoon. Het inschrijfgeld voor rijders bedraagt E 5,-- (let op: een helm is verplicht). Parkeren is gratis.

Verdere informatie, waaronder het technisch reglement, is te vinden op: www.oslracing.com.