TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-07-2006

Televisie
TE LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT
Uitzending vanaf vrijdag 28 juli
Nederland 2 - 20.33 uur

35ste jaar te land, ter zee en in de lucht
van start vanuit enkhuizen

Vrijdag 28 juli is de eerste van een nieuwe serie afleveringen van TE LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT te zien. Het programma begint aan haar 35ste (!) seizoen en is daarmee het langstlopende amusementsprogramma op de Nederlandse televisie.

In iedere aflevering van deze nieuwe serie TE LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT is een bekende Nederlander naast jurylid ook de starter van de deelnemers en zal in hoogst eigen persoon, ter afsluiting van het programma, samen met Johan Vlemmix het wedstrijdtraject afleggen. Vandaag bijt Giel Beelen het spits af als starter, jurylid en gastdeelnemer. Hij komt niet helemaal ongeschonden uit de strijd...

Deze nieuwe reeks start met het oudste onderdeel: Tobbedansen. In Enkhuizen proberen deelnemers met een zelfgemaakte tobbe, kist of krat, startend vanaf een vertrekpunt boven aan een helling, zo snel mogelijk een wedstrijdtraject glijdend en varend af te leggen om de finishbel te bereiken. Aan en/of in het voertuig mogen attributen zijn bevestigd om het voertuig over het water naar de bel voort te bewegen. Ook mogen bijvoorbeeld onderdelen worden uitgerold om over het water naar de bel te lopen. Na de start mogen er geen losse onderdelen op het platform achterblijven.

Presentatie: Bert Kuizenga
Commentaar: Tom Blom