Llink


Rotterdam, 26 juli 2006


- PERSBERICHT -

De LLinke Soep Camping Tour!

LLinke Soep gaat op vakantie en neemt haar luisteraars mee! Drie weken lang wordt er uitgezonden vanaf minicamping Boogaard, in het liefelijke Zeeuwse Zoutelande. Deze camping heeft als eerste in Nederland de gouden milieubarometer gewonnen. Elke week ontvangen Marcel van der Steen en Barbara Kathman een inspirerende hoofdgast aan de barbecue, die vertelt over zijn of haar idealen. Verder zijn er tal van andere gasten en is er live-muziek rond het kampvuur. LLinke soep is vrijdag 28 juli tussen 20.00 en 21.00 uur te horen op Radio1.

In de eerste aflevering kluift Eelco Fortuin, directeur van Fairfood, een lekker biologisch kippepootje mee. Eelco vecht voor eerlijk eten en eerlijke handel, maa ook voor bewuste consumenten die geen onrecht in de schappen tolereren.

Rond het kampvuur brengt de Belgische Chantal Acda een aantal gevoelige gitaarliedjes ten gehore. Ze doet dat onder de naam Sleepingdog, waar ze inmiddels al heel wat succes mee heeft geboekt.

Ook zijn er vanavond twee studenten rond de barbeque, allebei gevlucht uit hun vaderland. Amin uit Iran en Mpanzu uit Congo wonen al jaren in Nederland, maar hebben nog steeds geen verblijfsvergunning. Vreemd eigenlijk, want ze werken hier al jaren aan hun toekomst.

Barbara is erg nieuwsgierig naar de buren op de camping en gaat op pad om ze te ondervragen in hun caravans. Ook in de uitzending het vierde en laatste deel van de muziekspecial Rock 'n Samba.

LLinke Soep is een jongerenmagazine over Praktisch Idealisme. LLinke soep is iedere vrijdag tussen 20.00 en 21.00 uur te horen op Radio1. LLinke soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




Llink