Bedrijfsvriendelijke actie personeel Laurus distributiecentra

Fnv bondgenoten

PERSAANKONDIGING

Wat: bedrijfsvriendelijke actie werknemers Laurus distributiecentra in Beilen en Hoogeveen Wanneer: vrijdag 28 juli 2006 om 06.00 uur
Waar: Laurus DC Beilen, Kanaalweg 15, Beilen
Laurus DC Hoogeveen, Marconistraat 4, Hoogeveen

Utrecht, 27 juli 2006

FNV Bondgenoten: bedrijfsvriendelijke actie personeel Laurus distributiecentra

Vrijdagochtend om 06.00 uur starten werknemers van de Laurus distributiecentra in Beilen en Hoogeveen een Laurus-vriendelijke actie. Naast het uitdelen van droge biscuit vragen de actievoerders collega's een petitie te ondertekenen waarin ze directievoorzitter Bruijniks oproepen de helft van zijn extra bonus te geven aan het personeel.

Lex Makkinje, bestuurder FNV Bondgenoten: 'Dat de werknemers de actie voeren in hun eigen tijd zegt genoeg over hun betrokkenheid bij Laurus. Het is wrang dat Laurus aan het saneren is. Door de verkoop van Edah en Konmar verdwijnen er 100 banen. Tegelijkertijd ontvangt de directievoorzitter een extra bonus. Voor de werknemers lijkt het net alsof de heer Bruijniks wordt beloond voor het schrappen van banen.'

Na het verzamelen van de handtekeningen vragen de actievoerders aan de sitemanagers in Beilen en Hoogeveen de petitie in ontvangst te nemen en namens hen te faxen aan het hoofdkantoor van Laurus in Den Bosch. Mocht de sitemanager dit niet willen doen, dan faxt FNV Bondgenoten de petitie aan de directievoorzitter.

In de distributiecentra in Beilen en Hoogeveen werken ongeveer 500 mensen. Het distributiecentrum in Hoogeveen moet in oktober de deuren sluiten waardoor de 50 werknemers op straat staan. Ook in Beilen worden 50 banen geschrapt.