Gemeente Drechterland

27-7-2006
autocriminaliteit
Met een gerust hart je auto achterlaten. Dat moet eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld zijn. Helaas is dat niet het geval. Maar door zelf extra alert te zijn, verkleint u de kans op een inbraak.

Autocriminaliteit in de gemeente
In 2005 bedroeg het aantal auto-inbraken in Drechterland en Venhuizen gezamenlijk 118. Uitgaande van ⬠2.000 schade per inbraak, bedraagt de totale schade ⬠236.000.

Project autocriminaliteit
Auto inbraken zorgen voor een negatief effect op ons gevoel voor veiligheid. Vandaar dat ook Drechterland in samenwerking met de politie het project autocriminaliteit is gestart. Univé is sponsor van het project.

Voorkomen
Doel is om mensen bewust te maken van de dingen die ze zelf kunnen doen om inbraak in hun auto te voorkomen. Dat wordt duidelijk gemaakt door borden bij parkeerplaatsen, door posters, folders en door actie van de politie. Die gaat controleren of de deuren van autoâs op slot zijn, of er geen kostbare spullen in de auto liggen zoals tassen, navigatiesystemen of radiofrontjes.

Officiële start 28 juli 2006
Vrijdag 28 juli is de officiële start van het project autocriminaliteit. Rond 10.30 uur kunt u burgemeester R.J.H. van der Riet met de politie op het Raadhuisplein in Hoogkarspel aantreffen. Zij zullen auto-eigenaren wijzen op de maatregelen die zij kunnen nemen om inbraak in hun auto te voorkomen.

Partners in veiligheid
Wanneer u als bedrijf geïnteresseerd bent in poster- of foldermateriaal of u wilt, net als Univé, dit project financieel steunen, dan kan dat. Hiervoor en voor andere vragen over dit onderwerp kunt u telefonisch contact opnemen en vragen naar Inge Steltenpool-Keeman, Beleidsmedewerker Openbare orde en veiligheid. We werken graag samen aan een nog veiliger Drechterland!
---