Politieberichten Lekstroom, 08.30 uur

Utrecht, 28-07-2006

Overval

NIEUWEGEIN In een supermarkt aan het Makadocenter heeft vrijdagmorgen omstreeks 05.30 uur een overval plaatsgevonden. Twee medewerkers werden door drie mannen met bivakmutsen met een wapen bedreigd. De verdachten gebruikten geweld waardoor één van de slachtoffers gezichtsletsel opliep. Met een onbekend geldbedrag zijn de mannen richting het Nijpelsplantsoen gevlucht.

De politie zoekt getuigen. Hen wordt verzocht te bellen met het politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met 0800-7000.

Verkeersongeval

NIEUWGEIN Bij een ongeval op de kruising Batauweg Weg naar de Poort is donderdag een 53-jarige vrouw uit Nieuwegein gewond geraakt.

Omstreeks 16.40 uur kreeg de politie de melding dat een aanrijding had plaatsgevonden waarbij gewonden waren gevallen. Ter plaatse bleek dat een 44-jarige automobilist uit Groot Ammers over de Wijkerslootweg uit de richting van Nieuwegein, het kruispunt was opgereden. De 53-jarige vrouw uit Nieuwegein kwam uit de richting van de Noordstedeweg en reed vermoedelijk door rood en vervolgens ook de kruising op. Een aanrijding tussen beide autos kon niet meer worden voorkomen. De 44-jarige man liep diverse blauwe plekken op, de vrouw is per ambulance met vermoedelijk hoofd- en nekletsel naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd.

Autogordelcontrole

NIEUWEGEI N - Op de Laagravenseweg heeft de politie donderdag van 12.30 uur tot 14.30 uur een gordelcontrole gehouden. In totaal reden 165 bestuurders langs de controlepost en werden 12 inzittenden bekeurd omdat zij de gordel niet droegen.