Politieberichten Rijn & Venen, 08.35 uur

Utrecht, 28-07-2006

Beledigen en belemmeren

MIJDRECHT Drie mannen zijn donderdag aangehouden nadat zij zich bijzonder vervelend opstelden bij een bekeuringsituatie.

Omstreeks 15.40 uur bekeurden agenten op het Burgemeester Haitsmaplein een 20-jarige automobilist uit Mijdrecht omdat hij niet handsfree aan het bellen was. Op dat moment kwam een 31-jarige plaatsgenoot zich met de bekeuring bemoeien. Hij had de dag ervoor een bekeuring gehad en greep dit moment aan om zijn onvrede hierover nog eens te uiten. De agenten vorderden hem om weg te gaan. Dit deed hij wel, maar hij stak eerst zijn middelvinger op. Daarvoor werd hij aangehouden. Hier reageerden de 20-jarige automobilist en zijn 22-jarige bijrijder weer op door de aanhouding te belemmeren. Ook dit tweetal werd aangehouden. De mannen krijgen proces-verbaal.

Aangehouden op verboden terrein

LOENEN AAN DE VECHT Een 17-jarige jongen uit Vreeland en een 16-jarig meisje uit Loenen aan de Vecht, zijn donderdagavond aangehouden na een melding van een inbraak aan de Keizer Ottolaan.

Getuigen belden omstreeks 20.20 uur de politie omdat zij dachten dat het tweetal probeerde in te breken in leegstaande woningen. Agenten namen poolshoogte en trof de jongen en het meisje aan. Het tweetal werd aangehouden. De politie heeft het tweetal bekeurd voor het zich bevinden op verboden terrein, omdat na een kort onderzoek inbraak niet aannemelijk was.

Snelheidscontrole

KAMERIK - Van de 480 gecontroleerde voertuigen, krijgen 63 bestuurders binnenkort een boete voor het overschrijden van de maximum snelheid in de bus. De politie controleerde van 12.30 uur tot 14.30 uur op de Ir. Enschedeweg. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 133 km/uur, waar 80 de limiet is.