Surpac Minex, een klant van Corum, overgenomen door Gemcom

Corum group

Surpac Minex, een klant van Corum, overgenomen door Gemcom

BELLEVUE, Washington, July 28 /PRNewswire/ --

Corum Group kan met trots de overname aankondigen van haar klant Surpac Minex Group door Gemcom Software International. Surpac Minex is een van de toonaangevende leveranciers van software voor de internationale mijnbouwindustrie. "Deze overname is een zeer strategische zet van beide organisaties voor consolidatie binnen de industrie. Via deze overname worden twee toonaangevende bedrijven in de internationale sector van software voor mijnbouw gecombineerd die beschikken over zeer complementaire producten, markten, distributiekanalen en uitzonderlijke deskundigheid", aldus Miro Parizek, internationaal algemeen directeur bij Corum.

Gemcom Software International is een beursgenoteerd bedrijf. De aandelen zijn genoteerd aan de Toronto Stock Exchange en het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in het Canadese Vancouver. De verkopers werden zeer goed betaald in de vorm van dividenden vóór overname, cash en aandelen Gemcom ter waarde van circa CAD 28,4 miljoen.

Tim Moore, voormalige voorzitter van Surpac Minex Group en momenteel bestuurder bij Gemcom Software International, verklaarde: "De beschikking over de ruime ervaring van Corum als vertegenwoordiger van verkopers van softwarebedrijven was van onschatbare waarde. Alle aandeelhouders van Surpac Minex hebben voordeel gehaald uit het schrandere advies van het Corum-team."

Info over Surpac Minex Group:

Surpac Minex is een mondiaal en toonaangevend bedrijf voor de ontwikkeling en levering van software voor de mijnbouw, waaronder software voor planning, engineering, geologie, schatting, exploratie van mineralen en modellering van de hulpbronnen. Het bedrijf heeft meer dan 30 jaar ervaring met mijnen, in elke te ontginnen grondstof en in alle methoden van mijnbouw. Surpac Minex is een voortrekker in de technologische vooruitgang op het vlak van mijnbouwplanning, 3D-visualisatie en geologische modellen. Surpac Minex heeft activiteiten in Australië, Canada, Chili, China, Ghana, India, Polen, Rusland, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk.

Info over Gemcom Software International:

Gemcom is een mondiale leverancier van Mine Production Management Solutions (MPMS). Het bedrijf werd opgericht in 1985 en voorziet in technische mijnbouwapplicaties, professionele diensten, opleiding en support. De betrouwbare en tijdige informatie van de MPMS van Gemcom zorgt voor grotere controle over de hele mijncyclus en kan leiden tot significante productiviteitsstijging. Gemcom beschikt over een bestand van klanten in meer dan 1.000 locaties in ruim 90 landen, waaronder giganten in de industrie zoals Anglo American, BHP Billiton, Codelco, CVRD, De Beers, Newmont, Rio Tinto en Teck Cominco.

Info over Corum:

Corum Group levert kwaliteitsdiensten voor fusies en overnames aan software- en informatietechnologiebedrijven over de hele wereld. Via haar acht internationale kantoren heeft Corum tijdens haar 20-jarig bestaan ruim US$ 5 miljard transacties afgerond in 16 landen. De meest verspreide research over fusies en overnames in de software-industrie wordt door Corum gepubliceerd. Corum is opgebouwd door zeer ervaren, voormalige CEO's die de steun krijgen van de beste onderzoekers, schrijvers en analisten uit de bedrijfstak. Het bedrijf heeft ruim US$ 20 miljoen geïnvesteerd in de grootste IT-database van softwarebedrijven ter wereld (met ruim 70.000 contactpersonen). De database helpt de klanten van het bedrijf om ongeëvenaarde successen te boeken bij hun transacties. Meer informatie kunt u lezen op www.corumgroup.com.

Website: www.corumgroup.com