Politie Groningen

Vrijdag 28 juli 2006

Provincie Groningen, 28-07-2006

Groningen: jonge drugsgebruiker

Op het Gedempte Zuiderdiep werd donderdagmiddag een 13-jarige jongen uit Eelde aangehouden. De verdachte had een 51-jarige zwerver gevraagd voor hem voor 25 euro weed te kopen in een coffeeshop. De zwerver voldeed aan dit verzoek en kreeg daarvoor van de jeugdige verdachte 2 euro loon. Beide heren werden aangehouden en na verhoor aan het politiebureau weer weggestuurd. De ouders van de jongen zijn ingelicht.

Haren: vernielingen

Op het terrein van de Hortus aan de Kerklaan in Haren zijn afgelopen dagen vernielingen gepleegd. Tijdens een kinderfeestweek werden diverse stalletjes op het terrein beschadigd. Ook bleken op diverse stalletjes SS-tekens en andere graffiti uitingen te zijn gekrast. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: agressieve man

Op de Westerhaven heeft de politie donderdagmiddag een 54-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd in zijn auto gecontroleerd omdat hij geen autogordel droeg. Toen de agent hem naar zijn naam vroeg weigerde de verdachte mee te werken. Nadat hem was meegedeeld dat hij werd aangehouden en mee moest naar het politiebureau ging de verdachte door het lint. Hij bedreigde de politieman en sloeg hem vervolgens vol op het gezicht. Nadat de verdachte was gepepperd kon hij met behulp van andere agenten worden aangehouden. De verdachte is ingesloten voor mishandeling.

Hoogezand-Sappemeer: bromfietscontrole

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen in Hoogezand-Sappmeer bromfietsen gecontroleerd. In totaal zijn 45 bromfietsers bekeurd: te hoog vermogen (20x!), invordering kentekenbewijs (5x), over de stoep (2x), nog geen 16 jaar (2x), niet verzekerd (5x), geen
bromfietscertificaat (6x), geen helm (3x), ten onrechte een oranje plaat voeren (2x).

Appingedam: zes jongeren bekeurd voor zwemmen bij sluis

De politie heeft donderdagmiddag zes jongeren bekeurd. De jongeren waren in De Groeve in Appingedam bij de sluis aan het zwemmen. Het is verboden om binnen een afstand van 100 m van sluizen te zwemmen, aangezien dit gevaar kan opleveren. Het gaat om jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar uit Delfzijl, Appingedam en Vriescheloo.

Aduard/Kolham/Siddeburen: rijbewijzen ingevorderd

Een 29-jarige man uit Damwoude moest donderdagavond zijn rijbewijs inleveren. Hij werd op de Friese Straatweg bij Aduard geklokt op een snelheid van 140 km/uur, terwijl 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is. De man probeerde de agenten nog over te halen om zijn rijbewijs niet in te vorderen. Dit zonder succes. Bij controle bleek de auto bovendien niet verzekerd te zijn. Hier krijgt de man een bekeuring voor thuis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Een 51-jarige man uit Tynaarlo werd door de politie op de N387 bij Kolham geklokt op een snelheid van 155 km/uur. Hier is 100 km/uur de maximum toegestane snelheid. Ook hij moest donderdagavond zijn rijbewijs inleveren.

De politie heeft donderdagavond op de N387 bij Siddeburen het rijbewijs ingevorderd van een 54-jarige man uit Meedhuizen. De man reed met een snelheid van 173 km/uur, terwijl 100 km/uur de maximum toegestane snelheid is. De man negeerde een stopteken van de politie en haalde de politie in. Uiteindelijk stopte de man toch en moest hij zijn rijbewijs inleveren. Het rijbewijs van de man is recentelijk ook ingevorderd geweest voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Groningen: snelheidscontroles

Op de A28 werd donderdag op meerdere momenten van de dag een controle gehouden. Al met al werden er ruim 6000 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reed 5 % te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km per uur. Meerdere keren werd een snelheid van rond de 100 km per uur gemeten, waar in verband met wegwerkzaamheden 70 km per uur gereden mag worden.

Op de Plataanlaan werd een controle gehouden op ruim 1200 voertuigen. Hiervan kregen 5 bestuurders een boete opgelegd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km. Toegestaan 70 km per uur.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Farmsum, Oosterhorn: aantal geregistreerde voertuigen: 1600, aantal overtredingen: 108, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Lauwerzijl, Nittersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 83, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 224, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sappemeer, De Vosholen: aantal geregistreerde voertuigen: 264, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.