Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 28-07-2006

Verdachte belediging aangehouden

Drunen Een 17 jarige jongen uit Drunen is op 27 juli 2006 aangehouden ivm belediging van politiemensen. Toen op de Beethovenlaan te Drunen een surveillancewagen aan een groepje jongeren voorbij reed, meende de verdachte de politiemensen in de auto te moeten beledigen.

Winkeldieven aangehouden

s-Hertogenbosch Een 18 en 19 jarige jongen uit Den Bosch zijn op 27 juli 2006 aangehouden ivm diefstal van kleding uit een winkel aan de Marktstraat te Den Bosch.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Tegen een 33 jarige automobilist uit Nuland is op 28 juli 2006 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed op de Rodenborchweg te Rosmalen. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs.

Verdachte brandstichting aangehouden

s-Hertogenbosch Een 18 jarige jongen uit Den Bosch is op 28 juli 2006 aangehouden ivm het in brand steken van een parasol bij een horecagelegenheid aan de Karrenstraat te Den Bosch.

Straf uitzitten

Oss Donderdagavond is aan de Spoorlaan in zijn woonplaats Oss een 32 jarige man aangehouden. Hij was door de kantonrechter in Nijmegen veroordeeld tot een geldboete van 720 euro. Vanwege het niet op tijd betalen van de boete was deze inmiddels verhoogd naar 876 euro. Hij kon het bedrag niet betalen en is ingesloten voor het ondergaan van 14 dagen vervangende hechtenis.

Motorrijdster gewond na val

Nuland Donderdagavond is bij een eenzijdig verkeersongeval op de Dorpsstraat in haar woonplaats Nuland een 34 jarige motorrijdster gewond geraakt. Het slachtoffer liep, mede doordat zij geen motorkleding droeg, over het gehele lichaam ernstige schaafwonden op. Voor de hulpverlening werd een traumateam per helikopter ingeschakeld, waarna zij met onbekend letsel per ambulance is overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

De vrouw kwam vanuit de Pelgrimstraat en wilde rechtsaf de Dorpsstraat inrijden waar zij onderuit schoof.

Hoewel het dragen van motorkleding wettelijk niet verplicht is het ondanks het warme weer, vooral ter voorkoming van ernstig letsel bij ongevallen, aan te bevelen die wel te dragen.

Illegale vreemdeling

Vught In een horecazaak aan het Moleneindplein in Vught is donderdagavond een 24 jarige illegaal in Nederland verblijvende Irakees aangehouden. Hij is ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Horecasluiting

Sint Oedenrode In de nacht van donderdag op vrijdag werd vastgesteld dat een horecazaak aan de Heuvel in Sint Oedenrode ruimschoots na het verplichte sluitingstijdstip nog in bedrijf was. De eigenaar, die in mei al eens voor het zelfde feit door de politie was gewaarschuwd, was zelf niet in de zaak aanwezig. Dit keer wordt er proces-verbaal opgemaakt.