Politie Haaglanden

persberichten 28 juli

Haaglanden, 28-07-2006

16-jarige jongen botst met auto tegen boom
Den Haag Vrijdag 28 juli omstreeks 03.30 uur is op de Baambruggestraat een 16-jarige Haagse jongen met een auto tegen een boom aangereden. De oorzaak van de botsing is niet bekend. De bestuurder en zijn passagier, een eveneens 16-jarige Hagenaar, kwamen met de schrik vrij. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Beginnend bestuurder onder invloed
Den Haag Vrijdag 28 juli rond 04.00 uur is een 21-jarige Hagenaar op de Gevers Deynootweg aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij een controle bleek de beginnend bestuurder teveel gedronken te hebben. Hij blies 420 ugl., terwijl maximaal 0.88 ugl. is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van zes uur en moest het rijbewijs inleveren.

Drie Hagenaar op heterdaad betrapt
Den Haag- Op 27 juli rond 18.45 uur kwam bij Politie Haaglanden een melding binnen dat drie mannen met honkbalknuppels een woning binnendrongen aan de Suze
Robertstonstraat. Diverse politieauto's waren snel ter plaatse en agenten hebben een raam geforceerd om de woning binnen te komen. De verdachten gingen er als een
speer van door, maar konden in de woning en tuin worden aangehouden. Het drietal, Hagenaars alle rond de 20 jaar zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij op dit
moment nog worden verhoord. De politie zet het onderzoek voort.

Politie zoekt getuigen gewelddadige straatroof
Den Haag Woensdag 26 juli rond 18.15 uur probeerden twee mannen een 35-jarige vrouw uit Den Haag bij de Goudriaankade/Bontekoekade te beroven van haar
telefoon. De vrouw was mobiel aan het bellen bij de uitlaatplek haar hond uitliet. Een van de mannen gaf haar met een ijzeren staaf een klap op haar hoofd. De vrouw
verzette zich hevig en hield haar telefoon stevig vast. Beide mannen sloegen haar meerdere malen op het hoofd en armen. Zonder buit liet het tweetal weg in onbekende richting.
De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over dit incident. Het gaat om twee negroïde mannen van circa 20-25 jaar oud, overwegend in het wit gekleed. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Laak via 0900-8844.

Ruim 70 km/u te snel
Zoetermeer Een 21-jarige Zoetermeerder werd donderdag 27 juli rond 22.00 uur
aangehouden voor te snel rijden. De man reed met een snelheid van 142 km/u waar maximaal 70 km/u was toegestaan. Proces-verbaal is opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Rijden op tractor zonder trekkersbewijs
Pijnacker Vrijdag 28 juli rond 07.00 uur zagen agenten een bestuurder op een tractor met aanhanger te snel rijden over de Westlaan. Bij de rotonde nam hij diverse keren de stoep mee. Bij de controle bleek de bestuurder een 15-jarige jongen uit Pijnacker te zijn. Om een tractor te besturen moet je minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een trekkersbewijs. Dit is de tweede keer dat de jongeman in overtreding is.

Duur telefoontje
Rijswijk - Een 29-jarige vrouw uit Rijswijk heeft een telefoontje achter het stuur van haar auto gisteren duur moeten bekopen. De Rijswijkse reed omstreeks 15.30 uur over de Wethouder Brederodelaan toen surveillerende politieagenten haar zagen bellen. Nadat zij de vrouw hadden staande gehouden, bleek dat zij nog voor een bedrag van ruim 250 euro aan boetes had openstaan. Bovendien had de vrouw in verband met eerdere verkeersovertredingen haar rijbewijs moeten inleveren en mocht zij dus helemaal niet autorijden. De vrouw moest uiteindelijk 746,25 euro betalen. Dat heeft ze gedaan.

Gewonde bij steekincident
Rijswijk - Een 27-jarige Hagenaar is gisteravond omstreeks 18.00 uur gewond geraakt bij een steekincident aan de J.C. van Markenlaan. De politie kon kort na het incident een 30-jarige Rijswijker aanhouden. Hij was door getuigen in een portiek opgesloten. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De aanleiding voor het steekincident is vermoedelijk een ruzie over geluidsoverlast.

Hangbuikzwijn doodgereden
Maasdijk - Bij een aanrijding tussen een hangbuikzwijn en een personenauto op de Maasdijk is het dier overleden. Het ongeluk gebeurde gisteravond omstreeks 20.00 uur. Het hangbuikzwijntje schrok van een paard en rende vanuit het weiland de weg op. Een 75-jarige automobilist uit Den Hoorn kon het dier niet meer ontwijken. De man kwam met de schrik vrij.