Ingezonden persbericht


Nederland zoekt massaal verkoeling op Marktplaats.nl

Nederlander naarstig op zoek naar zwembaden, airco's en parasols

Emmeloord, 28 juli 2006 - Door de aanhoudende warmte die Nederland momenteel in zijn greep houdt wordt op Marktplaats massaal gezocht naar producten die verkoeling brengen. De populaire Wuppie heeft plaats moeten maken voor zoektermen als 'zwembad', 'airco' en 'parasol'. De afgelopen weken steeg de vraag naar deze producten enorm.

Een van de populairste zoektermen op Marktplaats.nl is op dit moment 'zwembad'. Hier was binnen korte tijd een stijging waar te nemen van 476%. Nederlanders typten dit zoekwoord maar liefst 111.640 keer in, drie weken daarvoor was dit 'slechts' 19.380 maal.

Ook naar airco's is grote vraag. Binnen drie weken was er sprake van een verzesvoudiging; van 13.120 naar 88.670 zoekopdrachten afgelopen week. Naast airco is ook 'ventilator' als verkoelend product populair, deze steeg van een goede tweeduidend naar 13.470, een stijging van 480%. Naar parasols werd gedurende de afgelopen hittegolf week ruim 22.810 keer gezocht, bijna drie keer zoveel als drie weken daarvoor.

"Dat er een sterke stijging te zien is naar verkoelende producten heeft duidelijk met de extreme hitte te maken. Ook de schaarste van sommige producten in winkels speelt daarbij een rol. Zo zijn ventilatoren al tijden op diverse plekken uitverkocht. Velen vinden dan uiteindelijk toch nog de gewenste verkoeling via Marktplaats. En als straks het weer minder wordt, zien we ongetwijfeld een stijging in producten als paraplu's, regenjassen en laarzen", aldus Oscar Diele, marketing directeur eBay Nederland & Marktplaats.nl

Momenteel worden er op Marktplaats.nl ongeveer 1.800 zwembaden, 3.500 ventilatoren & airco's en 631 parasols aangeboden.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 120.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.

###



Ingezonden persbericht