Politie Hollands Midden

Datum: 28 juli 2006

Leiden Bewoners overrompelen inbrekers Twee bewoners van een woning aan de Hoge Morsweg kwamen op donderdag 27 juli, rond 23.30 uur, thuis. Zij zagen dat het licht in hun woning brandde en belde hun zoon die in de buurt woonde. Ze gingen direct de woning in en zien twee personen er vandoor gaan. Ze zetten de achtervolging in, maar de inbrekers wisten te ontkomen. Tijdens de achtervolging gleed de bewoner nog uit en verdraaide zijn knie. Hij is uit voorzorg naar het LUMC gebracht, waar hij dezelfde avond nog werd ontslagen. De inbrekers hebben in hun vlucht de buit achter moeten laten. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de daders achtergelaten sporen.

Leiden Bezoeker steelt mobiele telefoon De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van een telefoon uit een woning. Op donderdag 27 juli, rond 17.15 uur, belde een man aan bij een woning aan de Oranjegracht. De bewoner, een man van middelbare leeftijd, deed open waarop de bezoeker direct naar binnen stapte om naar het toilet te gaan. De bewoner wilde de man niet binnen laten en vroeg hem meerdere keren om weg te gaan. De bezoeker bereikte echter de woonkamer en zat daar aan de spullen van de bewoner. Daarop de verliet de bezoeker toch de woning en stapte op zijn fiets om weg te rijden. Binnen zag de bewoner dat zijn telefoon weggenomen was. Hij heeft direct zijn telefoon geblokkeerd en belde de politie. De politie is op zoek naar getuigen die iets meer kunnen vertellen over de verdachte, zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na geweld De politie heeft een 50 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 59 jarige plaatsgenoot. De mishandeling vond plaats op donderdag 27 juli, rond 18.50 uur op de Herculesstraat. De twee hadden ruzie gekregen vermoedelijk inzake een geldkwestie. De 59 jarige man was met zijn auto de straat ingereden en had de 50 jarige aangesproken. Vervolgens kregen zij woorden en sloeg hij de 50 jarige in het gezicht. De 59 jarige parkeerde daarop zijn auto en stapte uit. Hierop liep de 50 jarige naar hem toe en sloeg met een ijzeren staaf op het hoofd van de 59 jarige Alphenaar. Getuigen belden de politie die direct ter plaatse zijn gegaan. Agenten konden de verdachte aanhouden, de 59 jarige werd onmiddellijk naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Alphen aan den Rijn Harddrugs aangetroffen De politie heeft op vrijdag 28 juli, rond 04.50 uur, een 24 jarige man aangehouden nadat hij voor overlast had gezorgd op en rond de Dijkgraaf. Hij zou tevens een aantal keer aangebeld hebben bij een woning aan den Dijkgraaf. De politie trof de man op de Polderplein op de fiets aan met een steen in zijn hand. Hij werd door agenten gesommeerd om de steen te laten vallen waarna hij werd staande gehouden. In zijn fouillering werd een zakje wiet en een zakje met roze pilletjes aangetroffen. De man verklaarde één pilletje geslikt te hebben. De man werd aangehouden inzake de wet opium en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Aanhouding door oplettende getuige De politie van Gouda heeft op vrijdag 28 juli, rond 04.40 uur, een auto-inbreker kunnen aanhouden dankzij oplettende getuigen. Omwonenden werden wakker van glasgerinkel en keken naar buiten. Daar zagen zij een man in een wit bestelbusje zitten en belden direct de politie. Agenten die in de buurt waren konden snel ter plaatse zijn en zagen de man nog in het bestelbusje zitten. De man werd direct aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij heeft de inbraak herkend. De man, een 30 jarige Gouwenaar, is op het bureau ingesloten.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --