Gemeente Dongeradeel

Digitaal loket
Aanbestedingen


---

Verordening invordering leges

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in de openbare vergadering van de gemeenteraad van 20 juli 2006 de verordening tot wijziging van de verordening op de heffing en invordering van leges (1^e wijziging) is vastgesteld.

De wijzigingsverordening treedt in werking op 27 juli 2006. De wijzigingsverordening is in het gemeenteblad opgenomen op 21 juli 2006. De wijzigingsverordening ligt kosteloos voor een ieder ter inzage op de gemeentesecretarie bij de afdeling financiën, loket belastingen. Tegen betaling van de kosten is de verordening algemeen verkrijgbaar.

Toelichting.
Reisdocumenten
Vanaf 26 augustus 2006 zal een nieuw model paspoort en Nederlandse identiteitskaart worden uitgegeven. Het nieuwe model heeft gevolgen voor de legesheffing van paspoorten en reisdocumenten voor vluchtelingen en vreemdelingen. Het legestarief voor het afgeven van een nationaal paspoort of een reisdocument voor vluchtelingen en vreemdelingen bedraagt met ingang van 26 augustus 2006 47,45 (was 39,40).

Rijbewijzen
Nederland krijgt vanaf 1 oktober 2006 een nieuw rijbewijsdocument (NRD), in de vorm van een plastic kaart op creditcardformaat. Het nieuwe document zal beter worden beveiligd tegen fraude. De invoering van het nieuwe rijbewijsdocument brengt wijzigingen met zich mee in de procedure voor productie, aanvraag en afgifte van rijbewijzen. De procedure is vergelijkbaar met die voor reisdocumenten. Het rijbewijs wordt aangevraagd bij de gemeente, net zoals al het geval is bij paspoorten, centraal geproduceerd en gepersonaliseerd door Sdu Identification. Het legestarief voor het afgeven van een rijbewijs bedraagt met ingang van 1 oktober 2006 34,65 (was 28,15).