Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Juridische procedures tussen stadsdeel en Aquadam beëindigd

Jachthaven 't Bosch heeft een nieuwe huurder. De eigenaar van het restaurant Het Bosch, de heer Van Houten, heeft de huurovereenkomst overgenomen van Aquabosch (voorheen Aquadam). De nieuwe huurder heeft aangegeven dat zijn eerste prioriteit ligt bij het renoveren van de aanlegsteigers en het restaurant. Hierover volgen nog besprekingen met het stadsdeel.
Naast restaurant Het Bosch behoren ook een benzinestation, een loods en enkele woonboten tot het perceel waarvan Van Houten nu de hoofdhuurder wordt.

Langdurige procedures
Met deze overdracht komt een einde aan de juridische procedure tussen Aquabosch en het stadsdeel. Die was stadsdeel ZuiderAmstel als eigenaar van het gebied begonnen omdat het vond dat het toenmalige Aquadam zijn onderhoudsverplichtingen niet nakwam. Begin 2005 verloor stadsdeel ZuiderAmstel een kort geding tegen Aquadam waarin het ontruiming van de jachthaven eiste vanwege de onveiligheid van de steigers. Ook daarna heeft stadsdeel ZuiderAmstel juridische vervolgstappen gezet om Aquadam te bewegen aan haar verplichtingen te voldoen.