Ingezonden persbericht



---





Luchthaven schiphol, 28 07 2006

EERSTE VLUCHT NIEUWE AUSTRIAN BUSINESS CLASS
OS 001 vliegt van Wenen naar Kuala Lumpur en Sydney

De eerste stap naar meer capaciteit en kwaliteit in de Austrian Airlines Business Class op intercontinentale vluchten is gezet. Gisteren vertrok de eerste compleet vernieuwde Boeing 777 uitgerust met de nieuwe Austrian Airlines Business Class om 10.55 uur (OS 001) naar Kuala Lumpur en Sydney.

De beschikbare ruimte voor Business Class-passagiers op een Austrian Airlines-toestel is toegenomen. Voor het eerst zijn 49 nieuwe sleeper seats geïnstalleerd in de Boeing 777 voor een ontspannen reis. De Austrian Airlines Group wil haar business class op intercontinentale vluchten positioneren als één van de beste ter wereld, met een vluchtervaring die bestaat uit comfort, sfeer, culinaire hoogtepunten en persoonlijke service.

De nieuwe Austrian Business Class-stoel
Voor een zo plezierig mogelijk verblijf aan boord is de nieuwe sleeper seat uitgerust met een aantal praktische functies, onder andere een leeslamp met beweegbare arm, een privacyscherm, een voetensteun, een extra groot persoonlijk videoscherm (26 cm) en een koptelefoon die het achtergrondgeluid uitsluit. Een keuzemenu brengt de sleeper seat met één druk op de knop in één van de vier gewenste posities: zitten, slapen, relaxen of masseren. Het gebruik van nieuwe kleuren en materialen creëert een natuurlijke en rustgevende sfeer aan boord. De zachte kussens en dekens en de speciale massagefunctie zorgen er ten slotte voor dat de passagier relaxed en uitgerust op de bestemming aankomt.

Topchefs van over de wereld verzorgen culinaire creaties met internationale en Oostenrijkse delicatessen. Een 'vliegende chef' aan boord zorgt voor de finishing touch. Sommeliers geven bijpassend wijnadvies. In de nieuwe Austrian Business Class wordt een selectie van Weense koffiespecialiteiten geserveerd met de wereldwijd bekende Oostenrijkse patisserieën.

Het radioprogramma biedt muziek voor elke stemming, van pop en hip-hop tot klassiek of het meditatiekanaal. Met 18 televisiekanalen, 4 live-zenders en internet op groot scherm ervaren passagiers het echte bioscoopgevoel.

Op dit moment is internet aan boord nog niet beschikbaar. Boeing is nog bezig met toekomstig draadloods internet aan boord via Connexion by Boeing. Daarom heeft de Austrian Airlines Group de installatie tijdelijk uitgesteld en wacht op nadere informatie van Boeing.

In totaal worden negen Boeings 777 en Boeings 767 met ingang van deze zomer stap voor stap omgebouwd. Op www.austrian.com kunnen passagiers alvast plaatsnemen in de Austrian Business Class en alle functies van de nieuwe sleeper seat uitproberen. Ook kunnen passagiers de datum invoeren van de te boeken vlucht om te zien of het toestel al is uitgerust met de nieuwe stoelen.

De nieuwe Business Class is vanaf nu beschikbaar op vluchten van en naar Singapore, Kuala Lumpur, Melbourne en Sydney. In de toekomst worden de vernieuwde toestellen ook ingezet op de routes naar Delhi, New York, Washington, Toronto, Mumbai (Bombay), Mauritius, Phuket, Colombo, Malé en vakantiebestemmingen in de Caribbean.

De Austrian Airlines Group bestaat uit Austrian Airlines, Austrian arrows, Lauda Air en Slovak Airlines en maakt deel uit van de Star Alliance. www.austrian.com