Gemeente Breda

Vereniging van Eigenaren (VvE) drie jaar gratis lid van VvE Belang

De gemeente Breda biedt alle Verenigingen van Eigenaren (VvE's) in Breda een gratis driejarig lidmaatschap van VvE Belang aan. VvE Belang is gespecialiseerd in voorlichting en ondersteuning van appartementseigenaren en Verenigingen van Eigenaren. In 2006 organiseert VvE Belang een bijeenkomst om de VvE's in Breda in te lichten over het goed besturen van VvE's.

De Verenigingen van Eigenaren bieden een uitgebreid dienstenpakket aan zoals viermaal per jaar een gratis tijdschrift, telefonische helpdesk, een half uur gratis spreekuur/advies per jaar en verschillende kortingen op bijeenkomsten, boeken en diensten. Breda heeft circa 550 VvEs en dit aantal groeit gestaag. Het is van groot belang dat de besturen van deze verenigingen goed functioneren. Hiermee kan worden voorkomen dat er te weinig geld gereserveerd wordt voor toekomstig onderhoud. Bij de voorbereiding van de Huisvestingsverordening Breda 2005 is gebleken dat het geven van voorlichting de enige manier is om de kwaliteit van het besturen van VvEs te verbeteren.

In navolging van andere steden zoals Rotterdam, Schiedam, Den Haag, Apeldoorn en Almelo, zal ook in Breda een enquête door VvE Belang worden uitgezet. Dit biedt de mogelijkheid om eventuele knelpunten bij VvEs te inventariseren. De VvEs die de enquête naar VvE Belang terugsturen ontvangen het Handboek voor de VvE gratis thuis. Dit handboek geeft een overzicht van de rechten en plichten van de appartementseigenaar en is in februari 2006 geheel herzien.