Politieberichten Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 28-07-2006

Jongens slaan winkelpersoneel
RHENEN Donderdagavond 27 juli rond 20.00 uur is een winkelmedewerker aan de Plantsoenlaan geslagen door nog twee onbekende jongemannen. De twee gedroegen zich geruime tijd vervelend in de winkel. Meerdere malen waren zij de winkel uitgezet. Toen de mannen opnieuw de winkel in waren gekomen en een winkelmedewerker hen op hun gedrag aansprak, kreeg hij een duw en vervolgens een vuistslag in zijn gezicht. De mannen verlieten vervolgens de winkel. De politie onderzoekt de zaak.

Agent wordt meegesleurd door automobilist
WIJK BIJ DUURSTEDE Donderdagavond 27 juli rond 21.00 uur wilde een politieagent een automobilist aanspreken. De man reed met luide muziek en toeterend over de Rijnstraat. De agent gaf een stopteken en toen zij de man wilde aanspreken gaf hij gas. De agent pakte de man bij zijn schouder en werd vervolgens een stuk meegesleurd. De agent kon vervolgens loskomen. Op basis van het kenteken kon de politie de tenaamgestelde thuis aanhouden. Deze, een 22-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede, zei dat hij zijn auto aan iemand had uitgeleend. Bij zijn fouillering vond de politie een hoeveelheid drugs. De politie is nog op zoek naar de man die de auto bestuurde.

Verdachten van auto-inbraak aangehouden
DRIEBERGEN-RIJSENBURG Donderdagavond 27 juli rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat aan de Burgemeesterlaan een aantal jongens een auto hadden opengebroken. Ter plaatse gekomen, kreeg de politie te horen dat een aantal jongens zich verdacht ophielden in de omgeving van de Rozenstraat. De politie hield op basis van een opgegeven signalement, drie 18-jarige inwoners van Driebergen-Rijsenburg aan. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak en proces-verbaal wordt opgemaakt. Uit de auto was een navigatiehouder gestolen. De politie adviseert mensen niet alleen het navigatiesysteem uit de auto te verwijderen maar ook de houder. De houder is voor inbrekers óók aantrekkelijke buit.

Woensdagavond 26 juli hield de politie eveneens drie verdachten. Twee 16-jarige jongens uit Driebergen-Rijsenburg en een 17-jarige jongen uit Leersum. Het drietal wordt ervan verdacht in een auto aan de Nassau Odijkcklaan te hebben ingebroken. Het bleef bij een poging.Een getuige belde de politie en op basis van een signalement hield de politie de verdachten aan. De verdachten moesten de nacht op het politiebureau doorbrengen. De zaak is in onderzoek.