Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Bromfietser gewond na aanrijding velperplein

Publicatiedatum: 28-7-2006 11:13:26

Arnhem - Bij een verkeersongeval op het Velperplein ter hoogte van de Van Muijlwijkstraat in Arnhem op donderdagavond 20.30 uur werd een fietser aangereden door een automobilist, een 40-jarige man uit Arnhem. De fietsster, een 26-jarige vrouw uit Arnhem, werd met een hoofdwond overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. Het onderzoek naar de toedracht is nog niet afgerond. Door de politie moeten nog enkele getuigen worden gehoord. Vermoedelijk is de fietsster door rood licht het kruispunt opgereden. Zij werd op de middelste rijbaan door de auto geschept. De politie sloot na het ongeval het Velperplein af, ten behoeve van de hulpverlening door ambulance en het onderzoek van de Verkeers Ongevallen Dienst. Het verkeer werd tot ca. 10 uur omgeleid via de Steenstraat. Hierdoor ontstond oponthoud voor het verkeer, mede door de drukte ivm koopavond.

voor nadere informatie:
peter meijer 026-3524308

---

West-Veluwe Vallei

---

Rijbewijs ingevorderd vanwege drank en rijgedrag
Publicatiedatum: 28-7-2006 11:14:30

Wageningen - Het rijbewijs van een 40-jarige Edenaar is donderdagavond ingevorderd. De man zou - volgens omstanders - met hoge snelheid door een straat in de Wageningese Bloemenbuurt hebben gereden. Toen de Edenaar stopte, hebben die omstanders hem aangesproken en kon de gewaarschuwde politie de man even later aanhouden. Op het moment dat de agenten de man aanspraken, roken ze een alcohollucht. Een ademtest wees uit dat de Edenaar onder invloed verkeerde (ongeveer 1,84). Het rijbewijs werd ingevorderd; de automobilist kreeg tevens een rijverbod van negen uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man verdacht van diefstal fles frisdrank

Publicatiedatum: 28-7-2006 11:14:13

Oosterbeek - Een 21-jarige inwoner van Wolfsheze is donderdagavond aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man zou uit een winkel aan de Utrechtseweg in Oosterbeek een fles frisdrank hebben weggenomen. Dit werd opgemerkt door winkelpersoneel, welke achter de man aanging en hem aanhield. Even later werd de man overgedragen aan de gewaarschuwde politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs automobiliste ingevorderd

Publicatiedatum: 28-7-2006 11:13:55

Doorwerth/Oosterbeek - Het rijbewijs van een 61-jarige automobiliste uit Doorwerth is donderdagmiddag ingevorderd. De vrouw zou eerder die middag op de Benedendorpsweg in Oosterbeek tegen twee verkeerspalen op een vluchtheuvel zijn gereden. Na het ongeval reed de vrouw in haar beschadigde auto weg. Omstanders hadden het voorval gezien en spraken een agent aan die net voorbij kwam rijden. De agent kwam even later de auto tegen en stelde een achtervolging in. Op de Van der Molenallee in Doorwerth kwamen andere agenten de vrouw en hun collega tegen. De Doorwerthse wagen stond toen stil. Bij het aanspreken van de vrouw roken de agenten een alcohollucht. Een ademtest wees uit dat zij onder invloed verkeerde (0,99 promille). De vrouw werd aangehouden. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606