Politieberichten Eemland noord, 11.20 uur

Utrecht, 28-07-2006

Verdachten poging inbraak aangehouden

SOEST - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 28 juli rond 00.40 uur twee mannen aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een bedrijf.

Een getuige had de politie gebeld met de mededeling dat zich een aantal mannen op een dak van een winkel aan de Burgemeester Grothestraat bevonden. Toen de politie ter plekke de omgeving onderzocht, zag zij twee mannen van het pand wegrennen in de richting van de Anna Paulownalaan. Na een korte zoektocht met achtervolging kon aan de Korenweg een van de verdachten worden aangehouden. Omdat de verdachte zich hevig verzette moest een politieagent geweld toepassen om hem onder controle te krijgen. Terwijl deze verdachte (22 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats) werd overgebracht naar het politiebureau, zetten ander agenten de zoektocht naar de tweede verdachte voort. Op aanwijzen van getuigen kon deze man (22 jaar oud, woonplaats onbekend) aan de Grotthestraat worden aangehouden. Beide mannen zijn ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Winkeldiefstal

SOEST Donderdagmiddag rond 13.30 uur zijn twee dievegges op heterdaad betrapt in een winkel aan de Van Weedestraat. Nadat ze waren betrapt door personeel, waren ze weggevlucht. De gealarmeerde politie kon op basis van een signalement het voertuig waarmee het tweetal was gevlucht op de Soesterbergsestraat aanhouden. De vrouwen, een 53-jarige inwoonster van s Gravenhage en een 58-jarige uit Hilversum, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

In de auto vond de politie verschillende goederen (o.a. levensmiddelen en huishoudartikelen) uit meerdere winkels die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. De politie onderzoekt de zaak.