1e persbericht van vrijdag 28 juli 2006

Eindhoven, 28-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden voor stelen uit tasje

De politie heeft vrijdag rond 2.15 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Geldropseweg. De man wordt verdacht van het weghalen van een armband uit de handtas van een 15-jarige Eindhovense vrouw. De vrouw had in een café haar handtas op de bar staan. Vrienden van de vrouw zagen dat de man iets uit haar handtas haalde. Toen de man hierop werd aangesproken verliet hij het café. De eigenaresse van het tasje ging de man achterna. Toen zij hem vroeg waar haar armband was, werd ze door de man in het gezicht geslagen. De politie kon de man even later aanhouden. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt drugsdealer aan

De politie heeft donderdag omstreeks 22.30 uur op het Stationsplein een 28-jarige Helmonder aangehouden. Tijdens surveillance zag de politie dat de man iets overhandigde aan een andere man. In verband met het project overlast verslaafden controleerde de politie de Helmonder. Tijdens deze controle bleek dat de man een cachet cocaïne bij zich had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Twee mannen aangehouden voor geweld

De politie heeft vrijdag rond 3.30 uur op de Lichtstraat twee Eindhovenaren van 20 en 25 jaar aangehouden. De mannen behoorden tot een groep van ongeveer acht personen. Op de Keizersgracht kwam de groep twee mannen en een vrouw tegen. Zij kregen een woordenwisseling met elkaar. Hierop begonnen twee mannen uit de groep een 24-jarige Eindhovenaar en een 18-jarige Eindhovense vrouw te slaan en te schoppen. De man heeft in het ziekenhuis een wond laten hechten, bij de vrouw werd een tand door de lip geslagen. De twee mannen zijn ingesloten.

Eindhoven: Winkeldieven overgedragen aan Vreemdelingenpolitie

De politie heeft in samenwerking met de bedrijfsbeveiliging van een warenhuis in de binnenstad op dinsdagmiddag om 16.00 uur twee winkeldieven aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats in de Stationsplein en de Dommelstraat (zie 1e persbericht van woensdag 26 juli). Uit onderzoek blijkt dat het gaat om twee Russen. Ze zijn 26 jaar oud en beschikken niet over een verblijfsvergunning. Ze werkten nauw samen en waren vooral op zoek naar luxeartikelen in met name warenhuizen. Het vermoeden bestaat dat ze door het hele land actief waren. De tassen die zij bij zich hadden en waarin de gestolen goederen werden aangetroffen waren geprepareerd. Op deze manier konden zij, zonder dat het alarm af ging, door de beveiligingspoortjes lopen. Daarnaast hadden zij diverse soorten inbrekersgereedschap bij zich. De twee verdachten zijn inmiddels overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.