Politie Gelderland-Midden

Jongens opgepakt na vernieling straatmeubilair

Publicatiedatum: 28-7-2006 12:54:53

Arnhem - Twee jongens van 19 en 20 jaar uit Beuningen en Arnhem zijn vrijdagochtend vroeg door de Arnhemse politie opgepakt wegens vernieling. De twee zouden rond kwart voor vijf op de Trans twee verkeerspaaltjes uit de grond hebben getrokken. Dankzij een getuige die een en ander had gezien, konden beide jongens in de buurt worden aangehouden. Eén van hen bleek met zijn mobiele telefoon een foto te hebben gemaakt van de vernieling. De afbeelding bleek nog in de telefoon te staan. De jongens bekenden later hun daad te hebben begaan onder invloed van alcohol. De twee zijn in de loop van vrijdagochtend weer vrijgelaten met een proces-verbaal. Ook hadden beiden aangegeven de schade te willen vergoeden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles op verzoek buurtbewoners

Publicatiedatum: 28-7-2006 12:54:04

Rheden/Doesburg - Het verkeershandhavingsteam heeft donderdag op speciaal verzoek van buurtbewoners op verschillende plaatsen in de gemeenten Rheden en Doesburg verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 25 bekeuringen uitgedeeld. Ook werd één rijbewijs ingevorderd van een automobilist die onder invloed van alcohol achter het stuur zat.
De politie controleerde gedurende de namiddag tot omstreeks tien uur 's avonds in Dieren (Admiraal Helfrichlaan en Harderwijkerweg), Ellecom (Ellecomsedijk) en Doesburg (Eekstraat, Zomerweg, Koepoortstraat en Koepoortweg). Er werd gecontroleerd op snelheid, gebruik van alcohol en gordelgebruik. Maar ook bromfietsers ontsnapten de dans niet en werden gecontroleerd op vermogen en het dragen van de helm. De meeste bekeuringen (8 stuks) waren voor te hard rijden; (7 stuks) waren voor opgevoerde bromfietsen en 5 voor het rijden zonder gordel. Twee keer werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, de overige overtredingen waren voor diverse andere verkeersovertredingen.

Wanneer buurtbewoners zich onveilig voelen vanwege verkeersgedrag kunnen zij dat kenbaar maken bij hun wijkagent. Die zal op zijn beurt het verkeershandhavingsteam inschakelen om wat vaker te controleren. Door deze zogenoemde subjectieve onveiligheids controles hoopt het verkeershandhavingsteam een bijdrage te leveren aan een veiliger verkeer in de buurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---