Gerrit Jan Wolffensperger nieuw lid Regiegroep GrijsWerkt

Grijswerkt

GERRIT JAN WOLFFENSPERGER NIEUW LID GRIJSWERKT

Den Haag, 28 juli 2006 - Gerrit Jan Wolffensperger treedt per 1 augustus toe tot de Regiegroep GrijsWerkt. Hij neemt daarmee de opengevallen plaats in die is ontstaan na het vertrek van Tineke Verburg in februari 2006.

De Regiegroep GrijsWerkt is in 2004 ingesteld door SZW staatssecretaris van Hoof. Voornaamste doel van de Regiegroep is het bewerkstelligen van een cultuuromslag in het denken over de vergrijzing van de Nederlandse economie. Dat gebeurt o.a. via de campagne Senior Power. De Regiegroep signaleert, werkt aan een bijstelling van de beeldvorming over oudere werknemers bij zowel werkgevers als de werknemers zelf, geeft voorbeelden van succesvolle maatregelen, biedt handvatten voor en leeftijdsbewust personeelsbeleid en initieert de discussie en de samenwerking tussen de sociale partners.

Politici
Behalve oud-politicus Gerrit Jan Wolffensperger maken ook andere (oud-)politici deel uit van de Regiegroep GrijsWerkt. Voorzitter is de Friese Commissaris van de Koningin Ed Nijpels; mede-leden, naast communicatiespecialist Ben Pauw en programmamaker Yvon Jaspers, zijn Eerstekamerlid Hannie van Leeuwen en oud-Tweedekamerlid Jan van Zijl.

Activerende uitdaging
Zelf is Gerrit Jan Wolffensperger met zijn 61 jaar inmiddels ook een 'oudere' kracht. Zijn inbreng in de Regiegroep is dan ook de inbreng die van de meeste oudere werknemers (= 45 - 65 jaar) kan worden verwacht: grote ervaring, kennis van mensen en processen en het vermogen kennis en inzichten over te dragen. Eén van de stellingen van GrijsWerkt is: oudere werknemers houd je actief door ze interessante uitdagingen aan te bieden, net zoals aan hun jongere collega's. Voor Gerrit Jan Wolffensperger is GrijsWerkt zo'n interessante uitdaging: 'Als ik mijn ervaring kan gebruiken om te zorgen dat de ervaring van anderen niet verloren gaat, dan help ik volgens mij zowel die anderen als de samenleving.'

Waardevolle ervaring
Tot 1 februari 2003 was Gerrit Jan Wolffensperger voorzitter van de RvB van de publieke omroep. Daarvoor was hij o.a. wethouder in Amsterdam (onderwijs, herhuisvesting, gemeentebedrijven en media), lid en voorzitter van de Tweedekamerfractie van D66. De laatste jaren werkt hij als mediadeskundige in Oost-Europa en is hij in verschillende bestuursfuncties actief. Zo is hij voorzitter geweest van de Gemengde Commissie Communicatie, die een groot aantal 'aanbevelingen voor communicatie met en door een andere overheid' aan de regering heeft uitgebracht. Op dit moment is hij onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van een Tbs-kliniek en van de Stichting World Press Photo, en lid van de Raad voor de Journalistiek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rob Eijsermans: 040-2945252 / 06-14597212