Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Vierhouten -Getuigen gezocht poging aanranding meisjes    |
In het bosgebied van Vierthouten vond op woensdagavond (26-07) een poging tot aanranding plaats van twee meisjes (13 en 15) te paard.

De twee meisjes uit Mijdrecht en Wilnis vertrokken rond 20.00 uur vanaf de manege aan de Plaggeweg voor een bosrit. Vermoedelijk in de omgeving van de Tongerenseweg/Pas-Opweg verschenen er opeens een aantal jongens uit de struiken die vervolgens achter de meisjes te paard aanliepen. De amazones voelden zich hierdoor onprettig en wilden terugkeren naar de manege. Een paar knapen kregen het paard van de 13-jarige te pakken en trokken aan haar been om 'r van het paard te trekken. Het tweede meisje bedacht zich geen moment, greep de teugels van het andere paard en ging er in galop vandoor met beide paarden. Ondertussen sprak ze het andere meisje toe zich goed vast te houden. Tijdens deze rit sloeg de 13-jarige met haar been tegen een boom omdat ze half uit het zadel hing. Het tweetal kwam rond 22.00 uur geheel overstuur terug bij de manege. De 13-jarige werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis alwaar een gekneusde voet werd geconstateerd. Er wordt gesproken van 5 tot 7 daders. Signalement daders: leeftijd circa 20 jaar, stevig postuur, donkere kleding. Een aantal droeg zwarte petjes met NYY of Nike en zonnebrillen met reflecterende glazen. De politie is meteen een onderzoek gestart en verzoekt getuigen van dit voorval zich te melden via 0900 8844.

|     |Nunspeet - Diefstal kano                                  |
Vanaf een parkeerplaats bij een camping aan de Randmeerweg werd een kano ontvreemd.

De diefstal werd op zondag (22-07) ontdekt. De boot was met een slot vastgelegd aan een paal op de parkeerplaats van de camping. Het gaat om een polyester kano van het merk Canadia, lengte 5 m en breedte 1 m, bovenzijde blauw en onderzijde zwart van kleur met een waarde van E 3000,-.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --