Politie Zuid-Holland-Zuid

28/7 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 28-07-2006 o Persberichten district II

GORDELCONTROLE
LEERDAM Op de Schaikseweg en de Koningin Emmalaan in Leerdam is op donderdag 27 juli gecontroleerd op het correct dragen van de gordel. Tussen 07.00 en 14.00 uur werden 326 passanten gecontroleerd. Er werden 42 overtredingen geconstateerd. 39 keer werd er proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de gordel. 3 personen kregen een bekeuring voor niet handsfree bellen in de auto.

BETAALD
LEERDAM Een 35-jarige man uit Leerdam is donderdagmiddag 27 juli aangehouden op de Tiendweg in Leerdam. De man bleek na controle nog boetes hebben open te staan voor een totaalbedrag van zon 1000 euro. Na betaling werd hij weer in vrijheid gesteld.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN AANRANDING
OUD-ALBLAS - De politie is op zoek naar getuigen van de aanranding van een 5-jarig meisje uit Oud-Alblas. Het meisje is op donderdagmiddag 27 juli tussen 17.30 en 17.45 uur op een fietspad ter hoogte van de Berkenlaan onzedelijk betast door een onbekende man. Mogelijk hebben twee onbekende jongens die ten tijde van de aanranding langs fietsten, iets gezien. De politie verzoekt hen contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Het signalement van de man is: ongeveer 1.70m lang, donker haard, normaal postuur, leeftijd vermoedelijk tussen de 30 en 45 jaar. Getuigen die rond het tijdstip iets vreemds of een verdacht persoon hebben gezien in de omgeving Berkenlaan/Lindenlaan worden eveneens dringend verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via bovenstaand telefoonnummer.p

DRIE AANHOUDINGEN NA ACHTERVOLGING
GORINCHEM De politie heeft donderdagavond 27 juli drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Newtonweg in Gorinchem. Ze zouden die avond via het magazijn zijn binnen gekomen waarna er geld werd weggenomen uit de kassa in een onbewaakt moment. Medewerkers zagen de mannen via het magazijn nog net vertrekken. Het alarmnummer 112 werd gebeld en er werd een signalement van drie verdachten doorgegeven. De politie ondernam direct actie en ging achter de auto aan. Er volgde een achtervolging over de A15. Bij het knooppunt Deil gingen de verdachten richting Den Bosch. Ze namen de afslag Waardenburg richting Tuil. Daar sprongen ze uit de auto en gingen er rennend vandoor. In de rennende achtervolging loste een van de agenten een waarschuwingsschot omdat een van de twee verdachten een verdachte beweging in de richting van de agent maakte. Twee van de drie verdachten konden worden aangehouden op de Graaf Reinaldweg in Tuil en de Waalbandijk in Waardenburg. Het gaat om twee mannen van 25 en 30 jaar uit Amsterdam. De 30-jarige werd met behulp van diensthond Robbie aangetroffen in de grienden aldaar. De derde verdachte werd later op de avond aangehouden op de Achterweg in Waardenburg. Daar werd hij gesignaleerd bij een fastfoodrestaurant. Deze verdachte is een 32-jarige man uit Amsterdam. De auto van de verdachten is getakeld en zal door de politie worden onderzocht. De drie zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. Het betreffende bedrijf heeft aangifte gedaan.