Politie Zuid-Holland-Zuid

28/7 Hoeksche Waard

, 28-07-2006 o Persberichten district III

CV-KETELS UIT WONINGEN GESTOLEN
NIEUW-BEIJERLAND In drie nieuwe woningen aan de Stadhoudersweg in Zuid-Beijerland zijn tussen donderdagavond 27 juli en vrijdag 28 juli drie cv-ketels gestolen. In een van de woningen werd ook nog een fornuis en een vaatwasser meegenomen. De dader(s) kwam binnen door een raam te verbreken. Alledrie de bewoners hebben aangifte gedaan. Ze waren ten tijde van de inbraak niet in hun nieuwe woning maar nog op hun oude adres. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

SCHUREN IN BRAND
HEINENOORD Twee schuren achter twee woningen in de Julianastraat hebben donderdagavond 27 juli in brand gestaan. Een schuur brandde helemaal uit, de andere voor de helft. De uitgebrande schuur is daarna door de brandweer gesloopt in verband met instortingsgevaar .Door de hitte van het vuur sprongen er ook een aantal ruiten uit een van de twee woningen. De bewoners van het ene huis en de bijbehorende schuur zijn op vakantie, de bewoners van de andere woning en bijbehorende schuur zijn gewoon thuis en opgevangen door de stichting Salvage. Salvagehulp wordt bij brandgerelateerde incidenten vaak ingeroepen om gedupeerden te helpen zoals hier bijvoorbeeld met het regelen van de schoonmaakwerkzaamheden en het treffen van noodmaatregelen in verband met de leefbaarheid in en om de woning en in de omgeving. De bewoonster hoorde die avond buiten wat en keek de tuin in. Zij zag dat er achter de schutting van de buren - die op vakantie zijn - iets brandde. De brandweer werd direct gealarmeerd. Binnen een paar minuten stond de schuur van de buren in brand. Dit sloeg deels over naar de naastgelegen schuur. Het vuur werd onder controle gebracht en geblust. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Wel raakten spullen in de schuren en in de omgeving beschadigd door de brand en door ronddwarrelende as/vuurdeeltjes.

OVERLAST VAN DRONKEN PERSONEN
STRIJEN De politie heeft donderdagmiddag 27 juli twee mannen van Poolse afkomst van 27 en 46 jaar wonend in Strijen aangehouden in een bushokje aan de Leeuwerikstraat. Het tweetal zat uitbundig bier te drinken in het bushokje. Ze waren zichtbaar onder invloed van alcohol. De mannen beschikten over een complete tray van 24 halve liter blikken bier. Velen daarvan waren leeg, sommigen nog vol en weer anderen waren lek geslagen bij het op de grond vallen. Dit alles leidde tot onvrede bij omwonenden die het tafereel aan de politie meldden. De politie nam een kijkje. Het tweetal was slecht aanspreekbaar. Ze werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Oud-Beijerland. Ze hebben elk twee bekeuringen gekregen voor drinken op de openbare weg en openbare dronkenschap. Na betaling van de boetes door een kennis zijn ze in vrijheid gesteld.